2017-01-21 12:54

DEZVALUIRI


EXCLUSIV! Revine moartea albă - DOCUMENT

 |  15:59
EXCLUSIV! Revine moartea albă - DOCUMENT

După ce au îngheţat o săptămână la peste -30 de grade, românii vor fi nevoiţi să înfrunte un nou val de ninsori şi viscol cel puţin trei zile. Autorităţile au fost informate cu privire la noul val de intemperii, fiind transmise alerte în sectoarele de transporturi şi energie.

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, i-a convocat de urgenţă pe drumari şi le-a trasat sarcini de vreme rea. Boagiu le-a cerut patronilor firmelor de întreţinere a drumurilor să suplimenteze numărul utilajelor de intervenţie, din cauza unei avertizări meteo de vreme severă. “Am fost ieri, în cursul după-amiezei, (n. red., 31 ianurarie), la întâlnire cu ministrul transporturilor, unde am fost informaţi că a sosit o avertizare meteo de ninsori şi vânt puternic pentru o perioadă de câteva zile. Se anunţă inclusiv rafale de vânt de cel puţin 80 km/oră. Am primit ordin să fim pregătiţi pentru intervenţie. Am fost informaţi că stratul de zăpadă va atinge cel puţin un metru peste cel aşternut în prezent. Am fost avertizaţi să intervenim la timp, ca să nu se mai producă blocaje. S-a luat în discuţie declanşarea situaţiei de urgenţă  dacă se agravează situaţia”, ne-a declarat unul dintre patronii care au participat la întâlnirea „de taină” cu minsitrul Anca Boagiu.

Şi angajaţii Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri din ţară au fost anunţaţi cu privire la iminenţa unor noi ninsori abundente şi viscol. “Aşteptăm ordinele de la Compania Naţională de Autostrăzi. Am fost înştiinţaţi telefonic că pentru o perioadă de aproximativ şapte zile trebuie să fim pregătiţi de ninsori şi viscol”, ne-au explicat reprezentanţii DRDP Bucureşti şi Constanţa.

Începând de ieri, firmele de construcţii au primit ordin de la Compania Naţională de Autostrăzi de a suplimenta parcul auto de deszăpezire. “Vă solicităm introducerea în bazele de deszăpezire, începând cu data de 01.02.2012, ora 5.00, a 6 ATB-uri cu lamă şi răspânditor şi 3 încărcătoare frontale”, se precizează într-un fax transmis de Compania de Autostrăzi către o firmă de deszăpezire.

Şi aeroporturile din Capitală, Constanţa şi Craiova au primit avertizare de vreme rea. “Există o avertizare de ninsori abundente. Dacă va ninge la o temperatură de -7 grade, nu vor fi probleme, dar dacă va ninge la 0 grade, vom întâmpina greutăţi”, ne-au precizat surse din cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.  

DIICOT dictează căldura din casele populaţiei

Aprovizionarea cu gaze a ţării va rămâne sub semnul întrebării în continuare. Rusia, care asigură necesarul de consum în această perioadă geroasă, a anunţat că a diminuat livrările către Europa, tot din cauza frigului, din Siberia, dând prioritate populaţiei, cum era şi normal. La Bucureşti, nici o autoritate nu dă semne, în continuare, că ar întreprinde ceva pentru reglementarea livrărilor de gaze pentru încălzirea populaţiei. Chiar şi Guvernul şi-a declinat competenţele către Ministerul Economiei, autoritate responsabilă cu politicile de gaze, care nu comunică nimic.

Surse din domeniul gazelor au declarat că toată această tăcere şi lipsa măsurilor au o explicaţie foarte simplă. Nimeni nu vrea să-şi asume vreo responsabilitate de frica DIICOT. Pentru legi care reglementau modul de operare a sistemului naţional de transport al gazelor pe timp de iarnă, 40 de persoane au dosare penale.

Citeşte şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-18

TAGURI: viscol, zapada, ninsori, anca_boagiu, diicotComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CORECT
01 Feb 2012

Bine ca nu revine ma-ta! Ce titluri umflate

Adauga un comentariu

Random image