2017-01-21 06:17

DEZVALUIRI


''Felix'', judecat în lipsă. Înalta Curte decide în martie dacă Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea

 |  19:38
''Felix'', judecat în lipsă. Înalta Curte decide în martie dacă Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea
Curtea Supremă a luat ieri în discuţie recursul formulat de DanVoiculescu împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a stabilit în urmăcu un an că fostul lider conservator a colaborat cu Securitatea. MagistraţiiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au stabilit că se vor pronunţa în acestdosar în data de 3 martie. La primul - şi, de altfel, ultimul - termen derecurs au participat doar reprezentanţii Consiliului Naţional pentru StudiereaArhivelor Securităţii şi ai verişoarelor lui Dan Voiculescu, procesuljudecându-se în lipsa senatorului şi a avocatului său.

Curtea de Apel Bucureştia stabilit, pe 5 februarie 2010, că Dan Voiculescu a făcut poliţie politică,respingând contestaţia omului de afaceri împotriva verdictului dat de CNSAS îndata de 7 august 2006. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au făcut referire,în motivarea deciziei prin care au stabilit că fostul lider conservator a făcutpoliţie politică, la o notă informativă dată de Voiculescu în 1977, cu privirela un cetăţean austriac de origine română, care justifică stabilirea calităţii salede colaborator. Concret, este vorba de o notă semnată olograf, în decembrie 1977,cu pseudonimul „Felix”, în care Dan Voiculescu relatează discuţiile avute cu uncetăţean austriac de origine română, instanţaconsiderând că informaţiile furnizate se refereau la activităţi şi la atitudinipotrivnice regimului comunist, iar persoana la care se făcea referire eraidentificabilă, astfel încât informaţiile date de preşedintele fondator al PC „expuneaupersoana vizată unor consecinţe negative care priveau îngrădirea anumitordrepturi şi libertăţi fundamentale ale omului”. Potrivit deciziei CNSAS, conform căreia Dan Voiculescu afăcut poliţie politică, omul de afaceri ar fi fost recrutat ca informator înfebruarie 1970, cu numele conspirativ „Mircea”, când a “relatat verbal desprecontactele şi schimburile de pachete între sportivii români şi cei străini (cuprilejul campionatelor de box din 1969), despre schimbările de valută, etc.” şiapoi în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoţit ca translator echipeleromâneşti de hochei pe gheaţă. Acelaşi document arată că Dan Voiculescu ar fisupravegheat şi ar fi dat informaţii despre mai mulţi cetăţeni străini,sportivi, rude sau parteneri de afaceri, iar în anul 1973 ar fi fost recrutatîn reţeaua Directiva a III-a, sub numele „Felix”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
18 Feb 2011

CE SE INTAMPLA CU OFITERII?LEGEA TICU E O CARICATURA FATA DE LEGI SIMILARE DIN GERMANIA,CEHIA,POLONIA ETC...
SIRIANA
18 Feb 2011

Eu am incredere in Voiculescu. A demonstrat ca este un politician capabil, mai mult decat atat un om de bun simt. Cred ca ar trebui sa fim mai interesati de actuala putere care face ravagii in tara...
NEGATIV
18 Feb 2011

S-a demonstrat ca totusi CNSAS nu a avut dreptate in cazul lui Voiculescu, ca si in al lui Anania..
PERLA NEAGRA
18 Feb 2011

Basescu , fost securist , pcr, fsn, pdsr, pd ,pdl, lingau , mafiot , hot, gaozar, bisnitar, ales democratic , fraudulos cu promisiuni , cu autobuze , fotografi pe toate gardurile , mincinos , acuma sunteti muritori de foame locul 4 an lume , corupti, luati lumina de la Udrea hoata cu Cocos , cultul curvei ordinare aleasa democratic cum zic uni pdli-sti, slugile comuniste de azi , cu asta sa stea de vorba Sarkozy cu nebunul europei cum ia aratat Berlusconi, un tampit a ajuns presedinte care minte si fura flota tari , sa vina alegerile si sa-l de-a jos cu gasca lui, sa-i bage la racore pe mafioti , nu mai sperati ca va alege lumea , mai criminalilor , a-ti distrus tara , gunoaielorrr ............
CHOMBE
19 Feb 2011

DORESC SA AFLU, ÎN CALITATEA MEA DE CETATEAN ROMÂN: GHEORGHE STEFAN, alias PINALTY, primar PDL-ist, la Piatra Neamt, a fost colaborator al SECURITATII? Si în ce perioada? L-a cercetat dl. Basescu, bine-bine de tot, si pe Pinalty, prin dosarele alea multe??? Ca are cine sa faca o asemenea investigatie atât de necesara!!! A cercetat presedintele României, Traian Basescu ce abuzuri a comis si comite Pinalty, la Piatra Neamt, inclusiv în domeniul IMOBILIARE, domeniu public si privat, "transferuri"?

Adauga un comentariu

Random image