2017-01-21 21:40

DEZVALUIRI


Delta ACM 93 ia bani fără să lucreze

 |  21:00

Patronii firmei “de casă” a PDL, Delta ACM 93, încasează milioane de euro de la Compania Naţională de Autostrăzi, condusă de Daniela Drăghia, fără să demareze lucrările la contractul de modernizare a centurii de nord a Capitalei. CNADNR precizează că cele peste 14 milioane de lei reprezintă avansul “la care antreprenorul are dreptul”. Delta ACM 93 se află printre firmele suspectate de Consiliul Concurenţei că s-ar fi asociat într-un cartelpentru a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Primăria Capitalei pentru întreţinerea şi administrarea străzilor din Bucureşti.

Ştiaţi că „regii asfaltului” primesc de la Compania Naţională de Autostrăzi bani în avans pentru organizarea de şantier şi începerea lucrărilorde modernizare a infrastructurii rutiere? Delta ACM 93, patronată de Florea Diaconu, este una dintre firmele abonate la bugetul CNADNR alocat reabilitării drumurilor naţionale. Dacă tot nu a reuşit să lărgească o bucată de 9,4 km din centura de sud a Capitalei, la preţ de autostradă, firma Delta ACM 93 a câştigat, la sfârşitul lunii noiembrie, licitaţia pentru modernizarea centurii de nord a Capitalei, între A1 şi DN7, în lungime de aproximativ 9 km, contract în valoare de 106,6 milioane de lei, fără TVA. Fără să înceapă lucrările, patronii firmei Delta ACM 93 au cerut Companiei de Autostrăzi 14,8 milioane de lei avans. “În contractele CNADNR există o condiţie prin care statul este obligat să achite un avans pentru organizarea de şantier şi începerea lucrărilor. Avansul poate varia, în funcţie de contract, între 5% şi maximum 30%. Banii sunt folosiţi de constructor pentru organizarea de şantier, achiziţia de carburanţi, salarii, materii prime şi balast şi piatră spartă”, ne-au declarat specialişti  din Ministerul Transporturilor.

Diaconu: Nu ştiu valoarea avansului

Contactat de “Puterea”, patronul firmei Delta ACM 93, Florea Diconu, a recunoscut că muncitorii nu au început săpăturile pentru lărgirea centurii de nord a Capitalei, între A1 şi DN7. “Contractul prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a centurii de nord a Capitalei. Nu ştiu valoarea avansului cerut la Compania de Autostrăzi. Suntem în faza de proiectare a lucrării de modernizare a porţiunii din centura de nord a Capitalei”, ne-a spus Florea Diaconu.

Potrivit oficialiilor CNADNR, contravaloarea facturii în valoare de 14,8 milioane de lei “reprezintă avansul la care antreprenorul are dreptul, potrivit pevederilor legale în vigoare”. “Ordonatorul de credite, în calitate de parte contractantă într-un contract de achiziţie publică sau într-un contract de finanţare, are dreptul să efectueze plăţi în avans către contractant, într-un procent de până la 30% din valoarea contractului. Această factură nu a fost deocamdată plătită, ea intrând în CNADNR pe 21 februarie”, mai explică oficialii CNADNR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-30

TAGURI: CNADNR, Delta ACM 93, centura de nord a CapitaleiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGE
24 Feb 2012

din cei 14 milioane, cat i-a revenit directorului general si echipei lui???!!!!!!
GILI BORUZ
11 Sep 2012

Acest EXCROC pe nume Pirpiriu are sa plătească pentru anveloparea de blocuri la Vâlcea sume fabuloase , societatea mea are de încasat de la acest TALHAR suma de 500 000 RON . Legea din România se face ca nu vede ceea ce fac aceste firme protejate de STAT .
VERA
30 Noi 2012

În atenţia traducătorilor! Această firmă comandă traduceri de zeci de pagini, pe care....surpriză, după ce persoanele de contact le primesc , chipurile, nu corespund "unii termeni" si consideră că nu mai este necesar să le mai achite!!! Aşa pur şi simplu! Doar pentru că îşi permit să fie şmecheri....

Adauga un comentariu

Random image