2019-03-26 00:38


Firmele fug de contractele cu Primăria condusă de Gabriela Firea

 |  10:20
Firmele fug de contractele cu Primăria condusă de Gabriela Firea

La nivelul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti se fac eforturi pentru repunerea în funcţiune, in cel mai scurt timp posibil, a Bibliotecii Digitale a Bucureştilor, în condițiile în care din anul 2009 și până în prezent nu s-au realizat investitii semnificative în infrastructura hardware și software a bibliotecii digitale. Mai mult, în 2017 la licitații nu s-a prezentat nicio firmă. Sursele noastre spun că firmele au început să evite contractele cu Municipalitate, pe motiv că ele sunt implementate greu.

Concret, au existat probleme ce au afectat echipamentele hardware, determinate de intreruperi frecvente ale energiei  electrice, iar  pe fondul uzurii inerente (aplicaţia a fost accesată non-stop de la punerea în funcţiune) şi vechimii echipamentelor (achiziţionate în perioada 2008 – 2010), aceste fluctuatii de energie  au determinat o defectare în lanţ a sistemului de hard diskuri din ansamblul de servere, potrivit unui comunicat al Municipalității.

Pe parcursul anului 2017, au fost demarate două proceduri de achiziție în acest sens, proceduri la care nu s-a prezentat  niciun ofertant, acesta fiind și motivul pentru care, în acest moment, nu exista un contract valid pentru servicii de asistenţă tehnică soft de gestiune a conţinutului digital.

Reprezentantii Bibliotecii Metropolitane Bucuresti au încercat  identificarea de soluţii interne pentru stocarea datelor (necesarul actual este de aproximativ 8 TB de date) şi repunerea în funcţiune a aplicaţiei software. Astfel, datele au fost transferate pe alte echipamente şi se vor relua demersurile pentru identificarea unui furnizor de mentenanta. 

Municipalitatea susține că noul manager interimar al bibliotecii va demara procedurile pentru achizitia de  echipamente performante actualizate, pentru asigurarea permanentei funcționări a instalațiilor de climatizare ale camerelor tehnice și asigurarea  contractelor de mentenanţă, atât pentru aplicație, cât și pentru toate echipamentele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...