2016-12-05 04:40

DEZVALUIRI


Firmele din cadrul Asociaţiei Profesionale a Companiilor de Securitate îşi vor testa psihologic agenţii

 |  19:28
Firmele din cadrul Asociaţiei Profesionale a Companiilor de Securitate îşi vor testa psihologic agenţii

Bilanţulcompaniilor de pază arată o scădere a încasărilor pe o piaţă în continuăcreştere. Peste 200 de agenţi de pază au fost trimişi în judecată pentru faptepenale, iar peste 500 de firme au fost controlate de Poliţia Română şi au fostretrase peste 50 de atestate profesionale.

Anultrecut a luat fiinţă Asociaţia Profesională a Companiilor de Securitate (APCS).Această uniune are scopul de a aduce la un numitor comun piaţa de securitatedin România prin oferirea unor servicii de calitate şi garanţie pentru clienţi.În momentul actual, sunt peste 1.300 de firme de pază cu peste 100.000 deangajaţi. Ei bine, nu puţine au fost cazurile în care agenţii de pază aufraternizat cu infractorii. Exact acest lucru vrea să-l elimine aceastăasociere. “Vrem să oferim servicii de calitate cu agenţiinstruiţi şi testaţi psihologic pentru a garanta clienţilor calitatea şi nucantitatea”, a declarat Adrian Baciu, preşedintele APCS. Ieri,organizaţia a prezentat bilanţul pe anul 2010. În contextul crizeieconomice în care întârzierile de plată sunt la ordinea zilei prin lipsalichidităţilor, societăţile de pază membre ale Asociaţiei Profesionale aCompaniilor de Securitate (Rosegur, G4S, Securitas, Civitas PSG, RPG SecurityCenter şi Magic Safe Security) au raportat pentru anul trecut o scădere anumărului de angajaţi cu 19% şi a cifrei de afaceri cu 15%. Cu toate acestea, manageriicompaniilor de securitate au investit în calificarea personalului pentru aoferi servicii de calitate. Cele şase firme membre a Asociaţiei Profesionale aCompaniilor de Securitate însumează 15.000 de angajaţi şi au o cifră de afaceride 115 milioane de euro. Analiza făcută arată o tendinţă de contractare a pieţeiserviciilor de securitate, deşi cererea este din ce în ce mai mare.

Înurma unui control efectuat de Poliţia Română în perioada noiembrie-decembrie2010, peste 500 de firme de pază au fost sancţionate, au fost retrase 50 deatestate profesionale, 200 de agenţi au fost trimişi în judecată pentru faptepenale, iar 4.300 au fost sancţionaţi. APCS pune acest lucru pe fondul lipseistandardelor profesionale pe care unele firme din România încă le ignoră. “Incidentele din ultima perioadă indică faptul că industria desecuritate are nevoie de o reformă urgentă”, a conchis Adrian Baciu,preşedintele APCS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CONSTANTINESCU MIHAI
09 Feb 2013

Asociaţia Profesională a Angajaţilor din Pază (A.P.A.P.) este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit care activează în beneficiul membrilor ei, promovând incluziunea pe piaţa muncii şi combaterea oricărei forme de discriminare sau abuz la locul de muncă. Asociaţia A.P.A.P îşi ghidează activitatea după principii europene ce respectă şi susţin egalitatea de şanse şi gen, demnitatea umană, libertatea şi democraţia. Credem în rolul de catalizator al schimbării pe care societatea civilă trebuie să şi-l asume în viaţa publică şi ne propunem să fim cât mai activi în apărarea drepturilor persoanelor angajate în pază aflate în situaţii vulnerabile. Dorim să contribuim la dezvoltarea unei societăţi bazată pe echitate şi respect, construită pe fundamentul solid al dialogului social. Prin intermediul proiectelor noastre ne propunem să dezvoltăm acţiuni concrete, destinate persoanelor angajate în pază. Activităţile noastre sunt focalizate pe: • incluziune pe piaţa muncii • valorizarea resurselor umane • acordarea de asistenţă juridică,psihologică Societăţile de pază în general, şi agenţii de securitate în special, contribuie la securizarea locurilor publice şi la asigurarea unei societăţi mai sigure. Dar această contribuţie a sectorului nu este apreciată întotdeauna la justa sa valoare, această subevaluare reflectându-se prin ignorare şi lipsă de recunoaştere a muncii realizate de agenţii de securitate, astfel că ei pot avea sentimente negative asupra imaginii sectorului şi a identităţii profesionale proprii. Luptăm pentru o schimbare de percepţie a societăţii civile, pentru o recunoaştere a prestigiului oferit de această profesie, pentru ca sectorul securităţii private să nu mai fie unul subevaluat

Adauga un comentariu

Random image