2018-10-18 06:33


FISCUL luat la MIȘTO! Cum justifică unii MILIOANELE nedeclarate la ANAF. Ce sume uriașe au depistat inspectorii doar în ultimul an

 |  20:39
FISCUL luat la MIȘTO! Cum justifică unii MILIOANELE nedeclarate la ANAF. Ce sume uriașe au depistat inspectorii doar în ultimul an

Inspectorii fiscali au descoperit venituri nedeclarate de peste 119,5 milioane de lei în cadrul controalelor derulate în perioada 2016 - aprilie 2017 la persoane fizice cu averi mari și la cele cu risc fiscal, în condițiile în care veniturile declarate de persoanele verificate s-au cifrat la numai 3,9 milioane de lei, potrivit datelor prezentate, marți, de Eugen Șerban, director Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Totalul veniturilor declarate ale persoanelor fizice verificate a fost de 3.909.575 de lei, în comparație cu veniturile suplimentare nedeclarate de 119 milioane lei. Putem avea o idee despre legitimitatea demersului nostru. Am observat cu îngrijorare declararea de venituri de nici patru milioane, ceea ce ne face să ne punem întrebări dacă nu cumva nu lipsesc ceva bani sub forma impozitului pe venit. Cu ocazia verificărilor au fost sesizate și organele de urmărire penală, în 12 cazuri, pentru un prejudiciu total de 12.771.498 de lei. În opt dintre cazuri, am fost informați de Oficiul Național de Prevenire a Combaterii Spălării Banilor”, a subliniat directorul ANAF la o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.

„I-am găsit când am săpat în CURTE!”

 

Potrivit sursei citate, din totalul veniturilor nedeclarate, circa 44,7 milioane lei au fost descoperiți în cazul persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), și aproape 75 de milioane de lei la persoanele fizice cu risc fiscal (PFRF).

În context, Fiscul a calculat obligații de plată suplimentare la buget de aproape 27 milioane de lei, din care au fost deja încasați 4,3 milioane de lei iar pentru restul se derulează proceduri de executare silită.

„În ce privește diferențele pe care le-am constatat în verificarea situației fiscale personale, după calcularea acestor venituri, acestea provin în principal din creditări de societăți și în achiziții de imobile. Cea mai mare parte din aceste alocări de fonduri au fost plătite cu numerar. Explicațiile prezentate de către contribuabili cu privire la sursele acestor alocări au fost din împrumuturi de la alte persoane fizice. Când am cerut documentele, însă, în cele mai multe dintre cazuri, acestea nu prezentau elemente de autenticitate. O altă justificare prin sume acumulate în numerar în perioada anterioară verificării și cheltuită tocmai în perioada verificată fără a fi probată, nici ca sumă, nici ca sursă a acesteia, a fost că au fost găsiți bani în casă sau au fost găsiți bani în curte cu ocazia unor săpături”, a spus Eugen Șerban.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-09

TAGURI: anaf, fisc, misto, sume, milioane lei, venituri nedeclarate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...