2018-12-13 08:26


FISCUL vinde magazinele din București deținute de Dorin COCOȘ

 |  21:41
FISCUL vinde magazinele din București deținute de Dorin COCOȘ

Fiscul scoate la vânzare magazinele din Bucureşti ale lui Dorin Cocoş, în încercarea de a recupera mita de 40 de milioane de lei, primită de acesta în dosarul Microsoft 1. Fostul soţ al Elenei Udrea câştigă lunar 30 de mii de euro, din închirierea acestor 14 magazine, cu toate că se află în penitenciar. Licitaţiile vor avea loc în a doua jumătate a lunii august.

Este vorba despre 14 spaţii comerciale care sunt în proprietatea fostului soţ al Elenei Udrea, aflat acum în penitenciar, după ce în toamna anului trecut a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul Microsoft 1.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe Dorin Cocoş că a primit 9 milioane de euro mită, adică peste 40 de milioane de lei.

Dorin Cocoş a luat banii ca să-i ajute pe intermediarii Microsoft să încheie contracte cu statul, la preţuri piperate. Acum, Fiscul trebuie să recupereze banii şi a scos magazinele lui Cocoş la licitaţie.

Magazinele îi aduc bani buni lui Dorin Cocoş, deşi acesta se află în penitenciar: peste 30.000 de euro lunar. Spaţiile comerciale, în majoritate foste alimentare comuniste, sunt închiriate de Cocoş unor bănci, saloane de înfrumuseţare, săli de jocuri sau supermarketuri.

Cel mai ieftin spaţiu comercial scos la vânzare de ANAF este pe Şoseaua Ştefan cel Mare nr 5: numai 75.000 de euro, potrivit TVR 1.

În total, magazinele lui Dorin Cocoş valorează 2,7 milioane de euro, adică aproape 11 milioane de lei. Dacă nu se vând din prima, preţul scade cu 25 la sută, apoi cu 50 la sută.

În total, de la toţi cei 4 condamnaţi din dosarul Microsoft, statul trebuie să recupereze 80 de milioane de lei. Până acum, a recuperat doar 13 milioane şi asta pentru că Dumitru Nicoale, zis Nicu Niro, a plătit de bună voie mita primită: peste 12 milioane de lei. Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, şi fostul ministru Gabi Sandu nu au plătit nimic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-28

TAGURI: fisc, magazine, vinde, dorin cocos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...