2018-10-23 02:40


Fost inspector șef adjunct al IPJ Satu Mare, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată

 |  11:58
Fost inspector șef adjunct al IPJ Satu Mare, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată

Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată a chestorului Liviu Tăut, fost inspector șef adjunct al IPJ Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată „Șaitoş Ioan, ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Satu Mare - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și favorizarea făptuitorului şi Tarr Atilla Csongor, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale), dare de mită și spălare de bani (2 infracțiuni)”.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, „în perioada 2013 – 2014, inculpatul Tăut Ioan Liviu, în calitate de inspector șef adjunct al I.P.J. Satu Mare, a pretins și primit mai multe bunuri și beneficii materiale de la inculpatul Tarr Atila Csongor, administrator al unei societăți comerciale, pentru a-l ajuta pe acesta din urmă să obțină o soluție favorabilă într-un dosar penal de evaziune fiscală (privind două societăți administrate de acesta și de soția lui), ce era instrumentat de inculpatul Șaitoș Ioan”.

Procurorii susţin că „inculpatul Tăut Ioan Liviu a beneficiat din partea lui inculpatului Tarr Atilla Csongor de o serie de foloase materiale necuvenite, şi anume: în perioada iunie – septembrie 2013 inculpatul Tăut Ioan Liviu a beneficiat de lucrări de reparații la un imobil deținut de socrul său, în valoare de 17.405 lei. Lucrările au fost executate de o altă societate comercială interpusă, pentru a se evita probarea unei legături între cei doi, iar factura a fost achitată de inculpatul Tarr Atilla Csongor prin intermediul firmei sale”.

Anchetatorii mai arată că „la data de 20 februarie 2014, inculpatul Tăut Ioan Liviu a pretins și primit de la inculpatul Tarr Atilla Csongor, plata contravalorii unui autoturism second hand, precum și cheltuielile ocazionate cu aducerea și înmatricularea autoturismului în țară, în valoare de aproximativ 1000 de euro”.

De asemenea, Tarr Atilla Csongor i-a plătit lui Tăut Ioan Liviu contravaloarea unei consultații efectuate de acesta din urmă la o clinică din Ungaria.

„În perioada septembrie 2013 - martie 2014, inculpatul Tăut Ioan Liviu a pretins și primit de la inculpatul Tarr Atilla Csongor, plata contravalorii unor componente auto și reparațiile aferente efectuate la autoturismul său, precum medicamente de la farmacia deținută de soția inculpatului Tarr Atilla Csongor, fără a achita contravaloarea acestora. În luna iulie 2014, inculpatul Șaitoș Ioan, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Satu Mare - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a pretins și primit de la inculpatul Tarr Atilla Csongor materiale de construcții în valoare totală de 5.883 lei, pentru a finaliza favorabil dosarul penal de evaziune fiscală în care ofițerul de poliție fusese delegat să desfășoare activități de urmărire penală”, se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii precizează că „dosarul penal a fost finalizat în luna septembrie 2014 de către inculpatul Șaitoș Ioan, care a propus clasarea dosarului, motivând că fapta nu există”.

„În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun mobil aparținând inculpatului Tăut Ioan Liviu, până la concurența sumei de 17.405 lei și asupra unui bun mobil aparținând inculpatului Șaitoș Ioan, până la concurența sumei de 5.883 lei”, menţionează DNA.

Potrivit sursei citate, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații - Direcția Județeană de Informații Satu Mare și Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Bihor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Oradea. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-05

TAGURI: inspector, sef, ipj, satu mare, trimite, judecata, luare, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...