2017-01-17 17:14

DEZVALUIRI


Disperarea unui fost campion

 |  21:00
Disperarea unui fost campion

Fostul vicecampion european de tineret la box Ion Stan nu mai este actorul principal în ring, ci într-un proces care se poate lăsa cu ani de închisoare. De peste patru luni, acesta se află în arest preventiv după ce ar fi bătut un clan rival împreună cu fiii săi. De după gratii, îşi strigă durerea, susţinând că este victima unei înscenări.

„Suntem disperaţi. Nu pot să cred că trecem prin aşa ceva. S-a ajuns în situaţia de a-l acuza şi pe băiatul meu cel de mare, deşi el nu a fost în ţară în momentul respectiv. Ne-au distrus familia”, spune, cu ochii în lacrimi, Carmen, soţia fostului boxer. Problemele pentru familia Stan au început pe 8 septembrie, când, în jurul orei 6.00, mascaţii au intrat în apartament şi l-au încătuşat pe capul gospodăriei. Acuzele? Ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Concret, cu 10 zile înainte, într-un cartier din sectorul 3 a avut loc o bătaie generală, în care ar fi fost implicate chiar şi arme de foc, iar martorii l-au plasat la faţa locului şi pe fostul campion. Totul la circa de poliţie din apropiere, sub îndrumarea poliţiştilor, în condiţiile în care aceştia erau analfabeţi şi s-au semnat cu degetul. Situaţia s-a schimbat la 180 de grade în timpul procesului, unde aceştia şi-au schimbat declaraţiile, unii neştiind nici măcar cine este omul din boxa acuzaţilor. Mai mult, susţine familia, unul dintre martorii asistenţi, chemaţi pentru a-i superviza pe cei care semnau cu degetul, a afirmat în timpul procesului că a semnat foaia albă, înainte să fi fost scrisă vreo literă pe ea. Boxerul e convins că cineva încearcă să-l vadă după gratii. De aproape patru luni, Ion Stan se află în arest preventiv, iar în momentul de faţă riscă până la cinci ani de închisoare. „Mai suntcâţiva martori de audiat la termenul de pe 8 februarie, iar apoi, cel mai probabil, se va da o sentinţă”, afirmă apropiaţii. Pentru că în trecut a fost prins sub influenţa băuturilor alcoolice la volan şi condamnat cu suspendare, acum riscă să îşi petreacă următoarea perioadă în penitenciar pentru o faptă, care spune el, nu a comis-o.

Lăsat liber şi interceptat

Reţinut pentru 24 de ore pe 8 septembrie, Stan a fost eliberat a doua zi, însă timp de două săptămâni, el şi fiul său minor au fost interceptaţi în permanenţă de procurori. Conform Codului de procedură penală, telefoanele sunt puse sub ascultare doar pentru fapte de corupţie, terorism, spălare de bani ori trafic de carne vie. Singura discuţie incriminatorie purtată de cel care a câştigat trei Centuri de Aur în anii ’80a fost legată de “maşina care a fost la scandal”, considerată de procurori drept o încercare de cumpărare a victimelor. Ulterior, pugilistul a fost arestat preventiv, iar acum se află încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Fiul cel mare, acuzat

Băiatul cel mare al familiei Stan, Cristian, s-a numărat şi el printre cei plasaţi la faţa locului de martori. Asta deşi, cu 10 zile înainte, acesta plecase cu avionul, împreună cu iubita sa, în Germania, acolo unde locuieşte de mai mult timp. Dacă acuzarea a venit cu ideea că acesta s-ar fi întors cu o maşină particulară pentru a lua parte la scandal, apărarea a prezentat ca probe biletele de avion şi check-in-ul, dar şi o hârtie de la patronul acestuia din Germania, care a explicat că s-a aflat la locul de muncă în toată această perioadă. În faţa unor astfel de confirmări, s-a decis disjungerea în cazul tânărului de 24 de ani.

Apărarea familiei, acuzele procurorilor

Familia Stan recunoaşte că băiatul cel mic, Alexandru, împreună cu mai mulţi prieteni, a avut o altercaţie cu mai multe persoane la câteva străzi distanţă de domiciliul situat în sectorul 3. Neagă însă cu vehemenţă atunci când e vorba de capul familiei. „El era lângă mine. Discut pe Facebook cu mai multe persoane. Sunt convinsă că există arhiva. Ştim că băiatul cel mic s-a bătut, l-a sunat apoi pe tatăl său, care l-a şi certat. Soţul meu nici măcar nu i-a văzut vreodată pe oamenii ăia. Pe strada unde a avut loc bătaia există un magazin care are camere de luat vederi. De ce nu folosesc imaginile de acolo?”, se apără Carmen Stan. În schimb, acuzarea a prezentat dovezile din dosarul de urmărire penală, în care mai mulţi martori descriu scenele de groază prin care ar fi trecut, însă nimeni nu a mai luat în calcul probele din timpul procesului. Avocaţii lui Ion Stan vor să cearărecuzarea judecătorului pe motiv că„ignoră toate elementele care îi sunt favorabile lui”.

Ion Stan – CV

Data naşterii: 1962 (Ciocăneşti - Ilfov)

-         A câştigat de 3 ori prestigiosul turneu Centura de Aur (1982, 1983, 1985)

-         A fost campion naţional de seniori la semiuşoară (1984)

-         A fost de 4 ori campion naţional de tineret (1977-1980)

-         Vicecampion european de tineret (1980)

-         Component al loturilor naţionale (1977-1985)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

Mai multe imagini:
Disperarea unui fost campion
zoom
Disperarea unui fost campion
zoom
Disperarea unui fost campion
zoom


TAGURI: fost campion, ion stan, nevinovatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BADY
05 Feb 2013

un om bun face puscarie d e geaba si altii se distr eaza

Adauga un comentariu

Random image