2018-12-13 04:03


Fostul director adjunct al Poliției Capitalei, trimis în judecată de procurorii DNA

 |  12:21
Fostul director adjunct al Poliției Capitalei, trimis în judecată de procurorii DNA

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că fostul director adjunct al Poliției Capitalei, comisarul șef Roberto Ababei, a fost trimis joi în judecată în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență.

În același dosar, procurorii au mai dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a oamenilor de afaceri Eduard Alexandru Zamă și Dan Mihai Pencea.

"În perioada 14 iulie — 6 august 2015, inculpatul Ababei Roberto — Ștefan, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, în mod direct și pentru sine, a primit de la inculpații Zamă Eduard Alexandru și Pencea Dan Mihai, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, suma totală de 13.000 euro (în două tranșe — 10.000, respectiv 3.000 euro) și produse alimentare (în valoare totală de 820 lei), lăsându-i pe aceștia să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală, săvârșite de oamenii de afaceri, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau", se arată în comunicatul DNA.

Roberto Ababei mai este acuzat că „le-a creat celorlalți doi inculpați impresia că are influență și asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Poliției Capitalei care conduce, îndrumă și controlează activitatea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice”.

Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive dispuse în cauză.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-05

TAGURI: fost, director, adjunct, politia, capitalei, trimite, judecata, procuror, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...