2018-12-14 00:34


Fostul comisar-şef al OPC Braşov, cinci ani de închisoare cu executare

 |  13:37
Fostul comisar-şef al OPC Braşov, cinci ani de închisoare cu executare

Fostul comisar-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov Ionel Spătaru a fost, vineri, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare prin decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

În cazul lui Alexandru Muşat, instanţa supremă a decis condamnarea la trei ani de închisoare a acestuia, însă executarea pedepsei a fost suspendată pentru un termen de încercare de cinci ani.

Recursul lui Ionel Spătaru şi al fostului ofiţer SRI Alexandru Muşat cât şi pe cel al Parchetului la decizia anterioară a Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse condamnarea lui Spătaru la cinci ani de închisoare şi a lui Muşat la trei ani de închisoare, pedepse reduse faţă de cele date de Tribunalul Bucureşti, au fost respinse vineri de către ÎCCJ.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ionel Spătaru, pe 28 decembrie 2011, la 8 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Fostul ofiţer SRI Alexandru Muşat a primit patru ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită în acelaşi dosar. Pe 4 noiembrie 2011,  cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA.

Ionel Spătaru, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, în perioada iulie-octombrie 2011, a pretins de la o persoană denunţătoare, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 300.000 lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro. Acesta a primit banii pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de 5 luni, potrivit anchetatorilor.

Ionel Spătaru a primit, pe 12 octombrie, cu ajutorul lui Alexandru Muşat, de la un denunţător suma totală de 60.000 de euro, în două tranşe. Spătaru a fost reţinut de procurori pe o perioadă de 24 de ore şi apoi arestat preventiv pentru 29 de zile din decizia Tribunalului Bucureşti. În acelaşi dosar sunt cercetaţi primarul Braşovului, Gheorghe Scripcaru, şi prefectul judeţului Braşov, Ion Gonţea, pentru abuz în serviciu şi complicitate la luare de mită, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-21

TAGURI: OPC Braşov, Ionel_Spătaru, Alexandru_Muşat, mită
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...