2017-01-17 02:51

DEZVALUIRI


Fostul prefect de Iaşi, condamnat în lipsă

 |  18:33
Fostul prefect de Iaşi, condamnat în lipsă

Fostul prefect liberal Radu Vasile Prisăcaru a fost condamnat, ieri, de judecătorii Curţii de Apel Iaşi la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului Flavius Ioniţă a fost achitat. Procesul care durează de cinci ani are la bază un dosar al DNA deschis în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri local Dorin Forna.

Magistraţii au mai decis ca avocatul Toni Baltag să fie achitat, după ce a fost acuzat de complicitate la luare de mită, iar omul de afaceri Cristian Maftei a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru acte de corupţie. Fostul prefect Radu Vasile Prisăcaru şi omul de afaceri Cristian Maftei au la dispoziţie 10 zile pentru a ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia instanţei din Iaşi, susţine avocata fostului prefect, Sandra Grădinaru.

Condamnarea lui Radu Vasile Prisăcaru s-a făcut în lipsă, întrucât el a plecat la sfârşitul săptămânii trecute, cu un avion, la Londra.

Fostul prefect al Iaşiului a fost reţinut pe 31 august 2006 de procurorii DNA, în urma unui flagrant, pentru luare de mită. Dorin Forna, soţul decanului Facultăţii de Stomatologie, Norina Consuela Forna, susţinea că prefectul şi şeful ADS Iaşi ar fi condiţionat retrocedarea unei suprafeţe către soţia sa, moştenitoarea unui teren de 16,4 hectare în comuna Rediu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: Radu_Vasile_Prisacaru, Flavius_Ionita, ads_iasiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image