2017-01-23 08:42


Fugit de acasă de frica părinţilor. Un copil de 11 ani nu a vrut să se mai întoarcă la domiciliu pentru că-şi pierduse haina şi rucsacul

 |  19:39
Fugit de acasă de frica părinţilor. Un copil de 11 ani nu a vrut să se mai întoarcă la domiciliu pentru că-şi pierduse haina şi rucsacul
Un copil de 11 ani a dispărut timp de cinci zile deacasă, de frica părinţilor, care l-ar fi putut certa pentru pierderea hainei şia rucsacului în Parcul IOR. Aşa reiese cel puţin dintr-o destăinuire făcută deAndrei Răzvan Păun în ziua pierderii lucrurilor, pe 22 martie, unui coleg. Dupăce scafandrii au scotocit lacul IOR fără nici un rezultat, iar un gardian i-agăsit, totuşi, geaca şi ghiozdanul pe un teren de joacă, Andrei Păun a fostgăsit în Parcul Herăstrău, fiind recunoscut graţie fotografiei date publicităţii.

Nici părinţii, nicipoliţia nu au mai primit vreun semn de viaţă de la Andrei Păun de marţidupă-amiază, când s-a jucat cu prietenii lui în parc. Copilul a dispărut pedrumul de la şcoală spre casă, iar căutările au fost continuate şi ieri. Andreia fost zărit de o bătrână în zona parcului IOR din Bucureşti. Femeia le-apovestit anchetatorilor că băieţelul era foarte speriat, plângea şi nu a reuşitsă stea de vorbă cu el. Tatăl lui Andrei, Marius Păun, scormoneşte cu disperarefiecare loc unde crede că s-ar putea afla copilul şi îi caută pe cei care arputea să-l ajute cu cel mai mic indiciu.

În plus, a împărţitfotografii cu Andrei paznicilor din parc. A fost luată în calcul şi varianta ca Andrei să se fi înecat în lacul IOR,poliţiştii explicându-lepărinţilor îngrijoraţi că aceasta este o procedură standard în toate cazurilede dispariţie. Anchetatorii au apelat la sprijinulscafandrilor din cadrul ISU Bucureşti. Aceştia au scormonit fundul lacului timpde mai multe ore, dar nu au dat de nici un cadavru. Una dintre ipotezeleoamenilor legii este că băiatul ar fi plecat spre bunicii care locuiesc înlocalitatea giurgiuveană Hodivoaia, însă copilul nu a ajuns acolo.

Încerca să îşi facăprieteni

Reveniseră din Singapore de ojumătate de an. „Noi am revenit în ţară acumşase luni. Am locuit o perioadă în Singapore, unde am lucrat înagricultură. Andrei era înscris la o şcoală internaţională şi i-a plăcut multacolo. Acum, după întoarcere, încerca să-şi facă noi prieteni", a spusMarius Păun. Tot el a mai spus că băiatul mergea la un psiholog pentru căobişnuia să mintă. Telefonul mobil nu îl are asupra lui pentru că era pedepsit.„I l-am luat fiindcă am aflat, de la profesori, că se juca în timpul orelor.Mai avea unele probleme, dar mergea la un psiholog. Nu era un copil retras,socializează şi este descurcăreţ", a mai spus tatăl. Marius Păun ne-a spuscă se simte, într-un fel, vinovat de cele întâmplate fiindcă îl pedepsise peAndrei, dar a ţinut să-i transmită băiatului că-l aşteaptă acasă.

Anchetatorii spuneaucă a fost un caz de dispariţie inexplicabilă. Copilul nu avea probleme laşcoală şi nu a mai plecat de-acasă.

Copilul nu avea probleme la şcoală şi nu a mai plecatde-acasă. Cu toate acestea, trebuie să ţinem cont de pedeapsa aplicată de tatălsău, astfel încât am putea înţelege de ce a preferat să nu se mai întoarcăacasă, după ce îşi pierduse o haină şi rucsacul cu care se ducea la şcoală.

Într-un final fericit, Andrei Răzvan Păun a fost găsitieri, pe când se afla în Parcul Herăstrău. A fost recunoscut de trecători graţieimaginilor date publicităţii de reprezentanţii Centrului pentru Copii Dispăruţişi Exploataţi Sexual FOCUS. A fost preluat de poliţişti şi, potrivit declaraţiilorsale, a dormit până ieri în scările unor blocuri, în timp ce ziua cerşea demâncare sau bani în faţa magazinelor sau supermarketurilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-24

Mai multe imagini:
Fugit de acasă de frica părinţilor. Un copil de 11 ani nu a vrut să se mai întoarcă la domiciliu pentru că-şi pierduse haina şi rucsacul
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image