2019-02-24 01:13


Funcționarii publici - interdicție la proteste

 |  23:31
Funcționarii publici - interdicție la proteste

Funcționarii publici au interdicție să participe la proteste sau să le susțină în orice formă.

Un angajat din Ministerul Muncii a declarat, pentru PUTEREA, că la toate ministerele și structurile coordonate de acestea s-au ținut ședințe, în care angajații au fost „prelucrați” să nu se implice sub nicio formă în proteste, chiar dacă este vorba de timpul lor liber. Funcționarii nu au dreptul nici măcar să interacționeze cu prietenii, prin intermediul rețelelor de socializare, pe acest subiect, respectiv să posteze, să distribuie sau să comenteze imagini sau texte legate de proteste.

Conform ART. 27 al Statutului Funcționarilor Publici (Legea 188 din 1999, actualizată), „(1)Dreptul la opinie al functionarilor publici este garantat.; (2)Este interzisa orice discriminare intre functionarii publici pe criterii politice, de apartenenta sindicala, convingeri religioase, etnice, de sex, orientare sexuala, stare materiala, origine sociala sau de orice alta asemenea natura”.

Totuși, Guvernul Grindeanu s-a prevalat de alte prevederi ale aceleiași legi, care se referă, însă, doar la exercitarea profesiei, adică la timpul petrecut la serviciu:

Art. 43(1)Functionarii publici au obligatia sa isi indeplineasca cu profesionalism, impartialitate si in conformitate cu legea indatoririle de serviciu si sa se abtina de la orice fapta care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului functionarilor publici.

Art. 44

(3)Functionarii publici au obligatia ca, in exercitarea atributiilor ce le revin, sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea publica a convingerilor si preferintelor lor politice, sa nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizatie careia ii este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice.

Art. 45(2)Functionarul public este obligat sa se conformeze dispozitiilor primite de la superiorii ierarhici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-06
Citeste si:
Dragnea DEZVĂLUIE care este miza protestelor din aceste zile
Mesajul lui Dacian Cioloș pentru protestatarii din stradă
Ministrul Justiției lămurește textul Ordonanței de abrogare
Tăriceanu vrea pace cu Iohannis: ”Îi întind o mână președintelui”
Protestul anti-IOHANNIS: ”Ăsta-i începutul, o să cadă mutul”
Dragnea: Familia mea, amenințată cu moartea. Iohannis a vărsat butoiul cu ură
Dragnea a hotărât ce se va întâmpla cu Ministrul Iordache
Grindeanu face anunțul: Nu îmi dau DEMISIA
Strada NU CEDEAZĂ. Protestele continuă: ”România s-a trezit, Dragnea nu s-a potolit”
”SCĂPAREA” din OUG care aruncă bomba în curtea CCR
STENOGRAMELE ședinței de Guvern: Ce au discutat miniștrii când au adoptat OUG
DOCUMENT: Guvernul a trecut la fapte: s-a abrogat Ordonanța 13

TAGURI: inderdictie proteste functionari publici
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


CODUL LUI CUZA
06 Feb 2017

DA , DA , AU VOIE SA IA CIUBUC SI SA TINA DOSARE CU ANI . DACA NU DAI NU REZOLVA NIMIC . UNDE ESTI TEPES . SAU CODUL LUI CUZA DIN 1863 - 1864 , UNDE ERA DESCURAJAT ADEVARATI HOTI DE LA STAT . ACUM TOTI FAC CE VREA
CONSTANTIN
06 Feb 2017

HOTILOR , ACUM LE FURATI SI DREPTUL OAMENILOR ?
TVD
06 Feb 2017

B1 antena 3 rtv ridicole s-au facut de ras peste tot în lume cu minciunile si ca promovează jefuitorii de tara:dragnea tăriceanu grindeanu.ăstia nu mai sunt oameni s-au transformat în animale:mănăstire retardatul sugător de p a lui tăriceanu gadea pastorul dement badea sluga si slugoii de la rtv .
BIBI
06 Feb 2017

Se incalca drepturile omului si Constitutia!Dreptul la opinie e garantat!
ŢEAPA DE 200.000 LEI NUMAI
07 Feb 2017

Salariul Minim Brut (1.12.2017) 1250 LEI / 1450 LEI ( 21.2.2017) = 160 / 137,93 Salarii Pensia Medie (1.9.2016 ) 930 LEI = 215 PENSII MEDII CIVILE OARE CEI CARE ŢIPĂ LA COTROCENI SUNT GRADAŢI CU 80% DIN TOTAL VENITURI LA PENSIE? Fiecare demnitar al Romaniei o să ia un mizilic de 200.000. LEI fara sa raspunda .... cine oare o sa returneze acei bani? VOI, CIVILII! Daca Romania e indatorată, noi toţi platim datoriile Şmecherilor! TREZITI-VA ROMÂNI, DUMNEZEU V-A DAT CONŞTIINŢĂ, MINTE, PUTEREA DE A GÂNDI COERENT! TOŢI AVEM DREPTUL SĂ TRĂIM DEMN si BINE, NU NUMAI GAŞCA LUI DRAGNEA CARE VĂ FOLOSEŞTE, PROSTEŞTE, MINTE, Îndatorează şi ÎNFOMETEAZĂ!
Random image



Ultimele stiri




STARBAG




loading...