2018-05-24 07:05


GATA. S-a făcut şi ultimul pas IMPORTANT pentru EXTRĂDAREA lui GHIŢĂ

 |  17:08
GATA. S-a făcut şi ultimul pas IMPORTANT pentru EXTRĂDAREA lui GHIŢĂ

Ministerul Justiției a anunțat că a primit documentele transmise de instanțele de judecată în cazul extrădării fostului deputat Sebastian Ghiță, aceste documente fiind în curs de analiză.

Potrivit Ministerului Justiţiei, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare și documentele însoțitoare vor fi transmise autorităților competente din Republica Serbia.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunţa marţi ca se asteapta o incheiere din partea unei instante de judecata romane privind procedura de extradare a lui Sebastian Ghita din Serbia. "Din momentul in care o vom avea, nu vom intarzia nici un minut", a spus Toader.

"Până la data de 21 aprilie 2017, Ministerul Justiției a primit documentele transmise de către instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă. Aceste documente sunt în curs de analiză la nivelul direcției de specialitate, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile, urmând a fi definitivată cererea de extrădare. Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenței întregii documentații cu cerințele prevăzute de instrumentul internațional aplicabil (Convenția Europeană de extrădare - Paris 13 dec. 1957), cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare), precum și cu exigențele autorităților sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă", se arată într-un comunicat al MJ.

 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-21

TAGURI: extradare, sebastian ghita, instante, ministerul justitiei, documente

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova