2017-01-17 17:12

DEZVALUIRI


Gata cu stimulentele de la 1 ianuarie

 |  21:00
Gata cu stimulentele de la 1 ianuarie

Guvernul a decis eliminarea, începând cu 1 ianuarie 2012, a tuturor fondurilor constituite în sectorul bugetar în vederea acordării de stimulente angajaţilor, măsura urmând să afecteze funcţionarii din ministere şi din instituţiile subordonate, poliţişti, vameşi sau personalul din sistemul judiciar.

Executivul a luat această decizie în şedinţa de miercuri, ca urmare a angajamentului luat faţă de Fondul Monetar Internaţional. „Conform scrisorii de intenţie, semnată cu FMI în iunie, România şi-a luat angajamentul de a elimina baza legală pentru fondurile de stimulente cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2012. România s-a angajat ca, până la sfârşitul lunii august 2011, să fie aprobat de către Guvern actul normativ de abrogare a bazei legale de constituire a fondurilor de stimulente, acesta reprezentând un criteriu de referinţă structural de a cărui îndeplinire depinde continuarea acordului stand-by încheiat cu FMI”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii. Potrivit Guvernului, deşi prin legea cadru privind salarizarea în sectorul bugetar, în vigoare de la 1 ianuarie, se ţine cont de toate drepturile salariale stabilite prin acte normative speciale, au rămas în vigoare acte legislative care permit unor instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale să constituie fonduri pentru stimularea angajaţilor.

Funcţionarii din cadrul Ministerului Finanţelor şi cei ai direcţiilor financiare teritoriale, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Ministerului Sănătăţii sau autorităţilor de sănătate publică, precum şi angajaţii Ministerului Mediului nu vor mai putea beneficia nici ei de fondurile de stimulente.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat ieri, pentru Mediafax, că stimulentele primite de angajaţii din finanţe au fost introduse în salariul de bază, astfel că fiecare angajat va primi, în medie, încă un sfert de salariu lunar. „Chiar dacă Guvernul a eliminat fondul de stimulente, pe salariaţii din finanţe nu îi afectează, pentru că le-am introdus în salariul de bază. Pentru asta m-am bătut şi am reuşit să le introducem, astfel că fiecare angajat va primi în plus încă un sfert de salariu lunar”, a precizat Marica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JUSTICE
03 Sep 2011

ce mafeie-vai de marica a sta-toti mint cind spun c a e asa de corupt? le con vine tuturor cu unul ca re poate fi santajat usoo r
GENERALUL REZERVIST
05 Sep 2011

HAIDETI dragilor romani S A ANALIZAM cate mii de sa lariati are APARATUL ADMI NISTRATIV SI AUXILIAR AL PARLAMENTULUI ROMANIEI ca re este salariu mediu, cu m a evoluat numericul de personal si ce atributii de serviciu au mai ales i n timpul vacantei parlame ntare. Care este utilitat ea publica a SPP-lui, Avo catul Poporului, Autorita tii Electorale Permanente , STS, Curtea de Conturi, Camerele de Comert, ce salarii medii au si daca se justifica activitatea DE FRECAT MENTA a acestor institutii si apoi sa de cimam Sistemul de Ordine si Siguranta Publica. MOD ERNIZAREA UNUI STAT NU SE FACE DE CATRE AGEAMII sa u IMPOSTORI cu diplome de licenta.

Adauga un comentariu

Random image