2019-03-26 13:08


Gata cu stimulentele de la 1 ianuarie

 |  21:00
Gata cu stimulentele de la 1 ianuarie

Guvernul a decis eliminarea, începând cu 1 ianuarie 2012, a tuturor fondurilor constituite în sectorul bugetar în vederea acordării de stimulente angajaţilor, măsura urmând să afecteze funcţionarii din ministere şi din instituţiile subordonate, poliţişti, vameşi sau personalul din sistemul judiciar.

Executivul a luat această decizie în şedinţa de miercuri, ca urmare a angajamentului luat faţă de Fondul Monetar Internaţional. „Conform scrisorii de intenţie, semnată cu FMI în iunie, România şi-a luat angajamentul de a elimina baza legală pentru fondurile de stimulente cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2012. România s-a angajat ca, până la sfârşitul lunii august 2011, să fie aprobat de către Guvern actul normativ de abrogare a bazei legale de constituire a fondurilor de stimulente, acesta reprezentând un criteriu de referinţă structural de a cărui îndeplinire depinde continuarea acordului stand-by încheiat cu FMI”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii. Potrivit Guvernului, deşi prin legea cadru privind salarizarea în sectorul bugetar, în vigoare de la 1 ianuarie, se ţine cont de toate drepturile salariale stabilite prin acte normative speciale, au rămas în vigoare acte legislative care permit unor instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale să constituie fonduri pentru stimularea angajaţilor.

Funcţionarii din cadrul Ministerului Finanţelor şi cei ai direcţiilor financiare teritoriale, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Ministerului Sănătăţii sau autorităţilor de sănătate publică, precum şi angajaţii Ministerului Mediului nu vor mai putea beneficia nici ei de fondurile de stimulente.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat ieri, pentru Mediafax, că stimulentele primite de angajaţii din finanţe au fost introduse în salariul de bază, astfel că fiecare angajat va primi, în medie, încă un sfert de salariu lunar. „Chiar dacă Guvernul a eliminat fondul de stimulente, pe salariaţii din finanţe nu îi afectează, pentru că le-am introdus în salariul de bază. Pentru asta m-am bătut şi am reuşit să le introducem, astfel că fiecare angajat va primi în plus încă un sfert de salariu lunar”, a precizat Marica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUSTICE
03 Sep 2011

ce mafeie-vai de marica asta-toti mint cind spun ca e asa de corupt? le convine tuturor cu unul care poate fi santajat usoor
GENERALUL REZERVIST
05 Sep 2011

HAIDETI dragilor romani SA ANALIZAM cate mii de salariati are APARATUL ADMINISTRATIV SI AUXILIAR AL PARLAMENTULUI ROMANIEI care este salariu mediu, cum a evoluat numericul de personal si ce atributii de serviciu au mai ales in timpul vacantei parlamentare. Care este utilitatea publica a SPP-lui, Avocatul Poporului, Autoritatii Electorale Permanente, STS, Curtea de Conturi, Camerele de Comert, ce salarii medii au si daca se justifica activitatea DE FRECAT MENTA a acestor institutii si apoi sa decimam Sistemul de Ordine si Siguranta Publica. MODERNIZAREA UNUI STAT NU SE FACE DE CATRE AGEAMII sau IMPOSTORI cu diplome de licenta.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...