2018-07-19 06:50


GELU PUIU LA PĂDURI: Secretar de stat după ce a fost sancţionat că nu a avut grijă de codru

 |  21:00
GELU PUIU LA PĂDURI: Secretar de stat după ce a fost sancţionat că nu a avut grijă de codru

Răbdarea cu care a aşteptat să se liniştească apele l-au recompensat pe Gelu Puiu cu mult râvnita funcţie de secretar de stat la Păduri. De la începutul anului, cotidianul PUTEREA a atras atenţia asupra „incompatibilităţii” dintre Gelu Puiu şi această funcţie, având în vedere rezultatele dezastruoase ale controalelor făcute la ocolul silvic pe care el l-a condus. Motiv pentru care Puiu a avut parte de sancţiuni dure date în plină conducere USL, la sfârşitul verii 2012. Şi numirea în funcţia de secretar de stat vine chiar atunci când şeful direct, ministrul Lucia Varga, se pregăteşte de o revoluţie în pădure.

Suceveanul Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Numirea a devenit oficială după ce a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial. Puiu va ocupa una dintre cele patru funcţii de secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, având ca domeniu de responsabilitate Pădurile. Numirea în această funcţie de demnitare publică este considerată de presa locală ca o victorie a PNL Suceava. De remarcat, Suceava este principalul bazin forestier al ţării.

Atenţionările PUTEREA

Cotidianul PUTEREA a prezentat, la începutul anului, rezultatele unui control făcut de structura centrală a Romsilva la Ocolul Silvic Frasin din Direcţia Silvică Suceava, pe vremea când era şef chiar proaspătul demnitar Gelu Puiu. Din raportul întocmit de inspectorii Romsilva (nr. 12235 din 06.09.2012), avizat de directorul general Adam Crăciunescu, a rezultat că, în administrarea fondului Ocolului Silvic Frasin, era o adevărată harababură. S-au găsit situaţii de tăieri ilegale, contracte neînregistrate, vânzări dubioase de cabane şi terenuri, construirea unui drum forestier fără nici o aprobare, vânzări de material lemnos fără aprobare, împăduriri fictive sau chiar exploatarea lemnului din păduri particulare, fără ştiinţa proprietarilor. Ba chiar este şi un caz în care trei firme diferite ar fi executat lucrări de întreţinere a pădurii, în acelaşi loc şi la aceeaşi dată. Pentru toate acestea, s-a cerut suspendarea pe timp de o lună din funcţia de şef de ocol a lui Gelu Puiu şi tăieri de salariu pentru subordonaţii lui. Toate însoţite de deschiderea de dosare penale pentru pedepsirea eventualilor infractori şi recuperarea pagubelor.

Minister păgubos

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice beneficiază de o garnitură impresionantă de secretari de stat, singurul care „rupe rândurile” fiind Elena Dumitru, cu o vastă experienţă în protecţia mediului. La începutul lunii martie, PSD a susţinut numirea în una din cele patru funcţii de secretar de stat pentru Anne-Rose-Marie Jugănaru, care este urmărită penal într-un dosar privind presupusa fraudare a bugetului Uniunii Europene, în care este implicat europarlamentarul român Adrian Severin.

La Ministerul Mediului a mai rămas vacantul postul de secretar de stat la Ape, funcţie ce a revenit PNL în cadrul negocierilor din cadrul coaliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-10-20

TAGURI: Gelu_Puiu, paduri, numire, control, Ministerul_Mediului

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova