2019-03-20 12:11


Gigi Becali, cercetat de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă

 |  14:05
Gigi Becali, cercetat de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă

Gigi Becali va fi cercetat de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, după ce, luni, la Curtea de Apel București, nu a mai recunoscut denunțul dat în 2006 în dosarul omului de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu. Acesta din urmă este judecat în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa.

DNA a solicitat ca Gigi Becali să fie chemat la Curtea de Apel București pentru a fi reaudiat în calitate de martor, în condiţiile în care el este cel care a făcut în 2006 un denunț pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

La întrebările puse de procurorul de caz, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunț. Omul de afaceri a mai spus că denunțul a fost semnat de el, la cererea lui Gabriel Bondoiu.

"Nu mai mențin declarația pentru că e mult de atunci. Acea declarație am dat-o la rugămintea lui Gabriel Bondoiu. A venit la mine de mai multe ori, pentru că spunea că semnătura și cuvântul meu au mai multă putere. Vă dau cuvântul meu de onoare în fața lui Dumnezeu și a dumneavoastră, ca judecător de curte de apel, că habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat. Nu știu nimic care să îi incrimineze pe acești oameni. Ce a fost atunci la prima declarație sunt câteva fraze pe care nu le mai țin minte. Erau mai mult la nivel de bârfă. Nu am probe care să susțină ce scriam acolo. Doamnă procuror, v-ați făcut niște gânduri să vă ajut în anchetă, dar acesta este adevărul", a afirmat Gigi Becali în sala de judecată, potrivit Agerpres.

Procurorul de ședință l-a întrebat în mai multe rânduri de ce nu își mai susține declarația dată la parchet, omul de afaceri susţinând că nu are probe.

"Vă jur că nu am probe. Nu știu nimic și de aceea nu o mai susțin. Plângerea era bazată pe bârfă. Bondoiu a venit la mine și s-a plâns că locuința lui va fi demolată de pe acel teren. Mi-a dat declarația și eu am semnat. Nu știu al cui era terenul, doar că era administrat de Academia Agricolă. Eu credeam atunci că profesorul Alecu și Puiu Popoviciu erau în cârdășie, dar m-am înșelat. Am făcut atunci o ofertă pentru o parte din terenul din Băneasa. Doamnă procuror, să mă iertați că nu ați obținut ceva. Vreți să mint? Ăsta este adevărul. Am scris niște bârfe atunci. Nu pot să declar ce vrea procurorul. Nu pot să inventez ca să facă oamenii pușcărie", a afirmat Gigi Becali.

În aceste condiţii, procurorul a anunțat că DNA se autosesizează în cazul lui George Becali pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-15

TAGURI: gigi becali, cercetat, procuror, dna, marturie, mincinoasa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETățEAN PROFUND INDIGNAT
15 Feb 2016

CÂT DRACU O SĂ-L MAI DAȚI PRIN MAS-MEDIA ( SCRISĂ-VIDEO -AUDIO ) PE ANALFABETUL ,MAFIOTUL, PUNGAȘUL ,CORUPTUL ăsta de becali ? OARE VOUA NU VI S-A ACRIT ȘI NU VI S-A FĂCUT SCÂRBĂ DE RAHATUL ĂSTA ? PE NOI NE IA CU GREAȚĂ ȘI CU VOMĂ CÂND APARE PE STICLĂ ȘI IN PRESA SCRISĂ.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...