2019-01-22 14:49


UPDATE. Gigi Becali vrea mai multă libertate

 |  10:11
UPDATE. Gigi Becali vrea mai multă libertate

UPDATE, ora 12.20: Omul de afaceri George Becali a solicitat marţi Judecătoriei Sectorului 5 să-i acorde un regim de detenţie deschis, adică să aibă voie să iasă opt ore zilnic din penitenciar pentru a presta o activitate.

Timp de aproape o jumătate de oră, George Becali a explicat că ieşirea sa din penitenciar pentru a merge la serviciu ar fi bună pentru el, familia lui şi societate.

"Cea mai mare durere a mea este când vin în instanţă, când intru în dubă şi mă uit pe geam şi văd oameni liberi care se plimbă. Vreau să ies afară, să mă duc la servici, să nu mai am sentimentul că stau în dubă, merg şi eu ca oamenii pe trotuar", i-a spus Becali judecătoarei care se ocupă de cererea sa.

"Avocatul meu a spus că decizia pe care trebuie să o luaţi dumneavoastră este una grea. Eu cred că este o decizie uşoară, pentru că eu am văzut că atunci când spui adevărul, nu este greu. Adevărul nu are nevoie să fie apărat", a afirmat Becali.

El a explicat că a solicitat unei comisii de la Penitenciarul Rahova, compusă din cinci persoane, să-i fie schimbat regimul de detenţie dintr-unul semideschis în unul deschis, însă trei dintre membrii comisiei, de care el era sigur că îi vor aproba cererea, nu au avut curajul să voteze favorabil, de "frica" şefului penitenciarului.

Becali a spus însă că a fost impresionat de faptul că unul dintre membrii comisiei, o femeie psiholog, a început să plângă atunci când el a intrat în sala unde se discuta regimul de detenţie.

George Becali a susţinut că se consideră în continuare nevinovat, dar în acelaşi timp respectă decizia justiţiei de a-l condamna la detenţie.

"Vorbeşte lumea. Dacă era Becali liber, acum era acolo la accidentul din Muntenegru, acum eram la inundaţii. Eu am construit 320 de case pentru oameni, le-am plătit curentul, am plătit zeci de proteze pentru oamenii bolnavi. Nu mă laud, dar acum le spun ca să vă conving pe dumneavoastră. (...) Condamnarea nu mi-a dat-o Înalta Curte, mi-a dat-o Dumnezeu ca un dar şi eu îl accept. Regimul deschis îl doresc pentru mine, familia mea şi alţi oameni. Am o familie frumoasă şi mânie-poimâine mărit fetele, dar nu vreau ca ele să vină să mă vadă la penitenciar şi nici nu vreau să vorbesc cu ele la telefon, pentru că dacă sunt supărate o să plâng", i-a mai spus Becali judecătoarei.

El a declarat că dacă i se va da voie să iasă din penitenciar, atunci va avea dreptul la un telefon mobil, cu ajutorul căruia va putea face acte caritabile, cum ar fi construirea unui spital, aşa cum i-a promis lui Dan Puric sau a unui azil pentru bătrâni, un proiect iniţiat de ministrul Maria Grapini.

Instanţa a rămas în pronunţare cu privire la cererea lui George Becali de acordare a unui regim de detenţie deschis, transmite Agerpres.

Gigi Becali îşi doreşte să fie un om liber. Aflat în închisoare, latifundiarul din Pipera vrea să-i convingă pe magistraţi că are dreptul la mai multă libertate. Becali ar dori să treacă de la regimul semideschis, la regimul deschis, care i-ar asigura 8 ore de libertate pe zi. Magistraţii de la Judecăria sectorului 5 decid dacă acceptă încadrarea lui la un regim mai uşor de executare a pedepsei. 

Gigi Becali a fost adus în mare secret la instanţă, unde se judecă cererea sa de a trece la regimul deschis. El încearcă să-i convingă pe judecători că merită mai multă libertate în închisoare, transmite RTV.

Judecătoria Sectorului 5 examinează contestaţia făcută de deţinut, urmând să determine dacă el va continua ispăşirea pedepsei în regim semideschis, ceea ce înseamnă că trebuie să fie însoţit în permanenţă de un gardian sau dacă va avea un grad de libertate mai mare.

Datorită regimului deschis, George Becali s-ar putea plimba, merge la biserică sau munci fără să aibă nevoie de un însoţitor. Cu toate acestea, potrivit legislaţiei actuale, doar persoanele cu o pedeapsă mai mică de un an pot beneficia de acest regim special. Mai mult, există excepţii atunci când şi alte persoane încarcerate se pot bucura de un regim deschis, doar dacă reuşesc să demonstreze comisiei că merită acest lucru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09
Citeste si:
UPDATE. TRIBUNALUL BUCUREŞTI. Încă şase luni de închisoare pentru Gigi Becali
ANIVERSARE DUPĂ GRATII. Conducerea de la Jilava a respins cererea de eliberare făcută de Becali

TAGURI: gigi, becali, libertate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...