2017-01-16 18:06

DEZVALUIRI


Hackerul român care a spart serverele NASA şi Pentagonului, ridicat de DIICOT

 |  13:53
Hackerul român care a spart serverele NASA şi Pentagonului, ridicat de DIICOT

Un hacker de 20 de ani din Timişoara, cunoscut ca TinKode, a fost ridicat, marţi, de anchetatorii români, pentru spargerea serverelor armatei SUA, NASA şi Pentagonului, autorităţile judiciare americane fiind implicate în investigarea acestui caz.

Hackerul TinKode se numeşte Răzvan Manole Cernăcianu, are 20 de ani şi este student la facultatea de Informatică din Timişoara, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism urmând să-l audieze la Bucureşti. Studentul e suspectat că atacat serverele Armatei Statelor Unite, ale NASA (National Aeronautics and Space Administration) şi Pentagonului (sediul central al Departamentului Armatei).

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală efectuează cercetări faţă de o persoană în vârstă de 20 de ani, din municipiul Timişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate şi în scopul obţinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi perturbarea gravă a funcţionării unui sistem informatic", precizează DIICOT, citat de Mediafax. Potrivit DIICOT, tânărul ar fi lansat atacuri informatice şi ar fi accesat fără drept mai multe servere aparţinând armatei Statelor Unite ale Americii, în scopul obţinerii de date confidenţiale, pe care le-ar fi copiat şi transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic. Hackerul a procedat la postarea şi divulgarea respectivelor date informatice către public prin intermediul unui jurnal tip blog şi pe un site web.

"Prin acelaşi mod de operare, învinuitul a compromis şi server-ul web aparţinând National Aeronautics and Space Administration (NASA). În sarcina învinuitului se mai reţine că a accesat în mod neautorizat, lansând atacuri informatice asupra sistemului informatic şi paginii de web aparţinând Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Apărare - Pentagon", spune sursa citată.

În acest scop, tânărul a conceput un program/aplicaţie informatică, pe care l-a şi oferit spre comercializare pe blog-ul personal, unde a postat şi o înregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administraţiei americane. "Prin activitatea infracţională, s-a produs blocarea temporară a sistemelor informatice atacate, restricţionându-se astfel accesul la acestea şi perturbându-se în mod grav buna lor funcţionare", arată procurorii DIICOT, care subliniază că au colaborat în investigarea cazului cu autorităţile judiciare americane - FBI şi cu reprezentanţii NASA. Cercetările sunt efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO, iar suportul tehnic şi de informaţii este asigurat de către DOS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: hacker, nasa, pentagon, armata sua, diicot, arestat, atacat, servere, Răzvan Manole CernăcianuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image