2018-12-12 14:56


Iași: Cristian Adomniței, reținut pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual

 |  10:41
Iași: Cristian Adomniței, reținut pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual

Șeful Consiliului Județean Iași, liderul PNL Cristian Adomniței, a fost reținut de DNA. El a fost acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual în cadrul unui dosar care implică o firmă care nu a respectat contractul semnat cu autoritățile județene din Iași.

Liberalul Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean (CJ), a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El este acuzat de autorități de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. De asemenea, Cristina Teodora Jinga, directorul executiv al Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, a fost reținută pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și instigare la fals intelectuală în formă continuată.

Au mai fost reținute Carmen Ingrid Irimescu, șeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate din Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la fals intelectual, precum și Elena Letiția Popa, administrator al unei societăți comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Potrivit DNA, firma condusă de Elena Letiția Popa a depus la Direcția Proiecte și Dezvoltare Durabilă din CJ Iași un caiet de sarcini pentru tipărirea de materiale pentru promovarea județului, folosind documente false. După semnarea contractului, Consiliul Județean Iași a semnat un proces de predare – primire cu firma condusă de Elena Letiția Popa. Cristina Teodora Jinga s-a asigurat că membrii Comisiei de recepție au fost de acord, deși nu au fost respectate prevederile contractului. În martie 2015, Carmen Ingrid Irimescu a ajutat-o pe Teodora Jinga să semneze un proces verbal, antedatat 11 februarie 2015, potrivit căruia -a atestat, în mod mincinos, restituirea către firmă a celor 948 de albume de prezentare a judeţului Iaşi, în vederea actualizării gratuite a acestora cu date şi fotografii privind Aeroportul Internaţional Iaşi. Cristian Adomniței le-a ajutat pe cele două pentru a se evita descoperirea infracțiunilor comise. El a amânat finalizarea misiunii de audit și a creat aparența respectării contractelor, oferind timp firmei conduse de Letiția Elena Popa pentru a realiza și preda albumele pe care nu le predase Consiliul Județean așa cum cerea contractul inițial.

Mediafax informează că Cristina Teodora Jinga, Carmen Ingrid Irimescu, Letiţia Elena Popa şi Cristian Adomniţei urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ajuns joi la sediul DNA – Iași, președintele CJ a negat că ar cunoaște motivele pentru care a fost chemat la audieri. Cristian Adomniței este președintele CJ Iași din noiembrie 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: cristian, adominței, consiliul, judetean, cj, dna, carmen, ingrid, irimescu, jinga, elena, letitia, popa, retinut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...