2017-01-17 11:25

DEZVALUIRI


Igaş, nemulţumit de învăţământul din subordinea MAI

 |  19:15
Igaş, nemulţumit de  învăţământul din subordinea MAI

Ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş,a declarat că nu este mulţumit de instituţiile de învăţământ din subordinea MAIşi avertizează că din 2011 vor fi schimbări majore privind programa şcolară,dar şi numărul de studenţi, considerând că nu este normal să fie anual 3.000 deabsolvenţi.

Traian Igaş a reafirmat că 2011 esteanul în care Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) intră înreorganizare şi începe un proces de disponibilizări, precizând că sistemuleste, în prezent, dimensionat în mod greşit. Ministrul a spus că în contextulîn care aproximativ 2.000 de persoane ies din MAI anual, "pe calenaturală" (pensionare, demisie, deces), nu este normal ca instituţiile deînvăţământ ale ministerului să scoată 3.000 de absolvenţi pe an.

Igaş a subliniat că, personal, nu estemulţumit de şcolile din subordinea MAI şi că a spus acest lucru şireprezentanţilor Academiei de Poliţie. "Am constatatcă ni se prezintă un sistem foarte bine pus la punct, dar absolventul, când seangajează, are foarte multe deficienţe, nu ştie sau nu poate să aplice ce aînvăţat, iar şefii lor se plâng că trebuie să-i ia de la zero", a explicat Igaş.

Urmeazărestructurări masive

Ministrul a subliniat că din acest anvor avea loc schimbări majore în sistemul de învăţământ al MAI, atât în ceea cepriveşte programa şcolară, cât şi numărul de studenţi admişi. "Aveţi puţină răbdare, şi în această zonă veţi vedea schimbări importante,care vor veni în sprijinul studenţilor", a mai spus Igaş. Acestaa declarat sâmbătă că instituţia pe careo reprezintă este spre finalul analizei privind restructurarea MAI, iarGuvernul va da probabil săptămâna aceasta o primă hotărâre privind acest subiect,care să stabilească calendarul "Suntem într-un moment spre final şi sperca săptămâna aceasta într-o hotărâre de Guvern să luăm prima decizie şi care vafi calendarul pentru restructurarea acestui minister. (...) Ne străduim să neîncadrăm într-un termen scurt şi va trebui să găsim modalitatea cea maicorectă", a spus Igaş.

Concedierileau fost anunţate deja de Băsescu şi Boc

Premierul Emil Boc spunea, în 22februarie, cu ocazia prezentării bilanţului MAI, că Ministerele de Interne şide Finanţe sunt încă restante în ceea ce priveşte derularea restructurării,proces care trebuie finalizat, deoarece cele două instituţii nu pot face opinieseparată în Guvern. Emil Boc preciza atunci că aşteaptă în Guvern de laministrul de interne propunerea de restructurare a MAI şi, dacă va fi nevoie,va interveni "peste ea". Şi preşedintele Traian Băsescu a avut, labilanţul MAI, un discurs dur la adresa ministerului, spunând, printre altele,că "oriunde pui degetul apar elemente de corupţie", că MAI şiMinisterul Finanţelor sunt cele două instituţii care nu au putut fi reformateîn ultimii 20 de ani şi că sunt judeţe unde se vede că angajaţii MAI tolereazăgrupurile infracţionale. El a cerut să se treacă "imediat" laevaluarea "om cu om" a angajaţilor MAI, începând cu cei aflaţi înstructurile de conducere la nivel central şi local. "Nu mă va impresionadeloc dacă domnul ministru Igaş vine în CSAT cu un nou rând de pătrăţele altfelaşezate, voi aprecia dacă vine cu un sistem de selectare a oamenilor care mai potrămâne în minister", a mai spus atunci Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image