2019-01-16 16:25


IICCMER solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Alexandru Vişinescu

 |  13:03
IICCMER solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Alexandru Vişinescu

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) solicită Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti începerea urmăririi penale a fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, pentru omor deosebit de grav.

Alexandru Vişinescu a condus închisoarea de la Râmnicu Sărat în perioada în care lideri politici precum Corneliu Coposu, Ion Mihalache sau Ion Diaconescu au fost supuşi unor tratamente inumane şi torturi.

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii.

În mai multe lucrări de specialitate despre temniţele comuniste se menţionează că Alexandru Vişinescu a făcut parte din plutonul de execuţie al mareşalului Ion Antonescu.

Înainte de a ajunge comandant al penitenciarului Jilava, Vişinescu a fost şef al Biroului Operativ din Jilava, structură ce avea ca atribuţii supravegherea locului de detenţie, a regimului aplicat deţinuţilor, a comportamentului acestora, dar şi atitudinea cadrelor de la Jilava.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30

TAGURI: IICCMER, alexandru, visinescu, ramnicu, sarat, inchisoare, urmarire, penala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EU
31 Iul 2013

si tipul doarme bine noaptea, probabil; n-are nici o remuscare, nici o mustrare de constiinta, de a ajuns pana la varsta asta; incredibil; merita sa primeasaca fix ce a oferit si el.
IOOAN
02 Aug 2013

scuze daca am deranjat pe uni,dar comunisi ,aia de atunci ,au luat libertatea unora de a trai din munca altora,iai orce omului dreptul la opinie si e.t.c ,dar nu dreptul de a fi parazit
Random imageUltimele stiri

loading...