2019-01-16 21:18


UPDATE: În loc să fie la închisoare, milionarul Dan Adamescu e internat într-o clinică privată

 |  22:17
UPDATE: În loc să fie la închisoare, milionarul Dan Adamescu e internat într-o clinică privată

Milionarul Dan Adamescu, condamnat pentru mită la patru ani şi patru luni de închisoare, a fost filmat cu camera ascunsă într-un spital privat de fiţe din zona Băneasa, păzit de propria gardă de corp, conform imaginilor difuzate de RomâniaTV. Reprezentanții legali ai milionarului vin cu precizări.

UPDATE COMUNICAT AL REPREZENTANȚILOR LUI DAN ADAMESCU:

”02.11.2016, București. În seara zilei de 1 Nov’16 România TV a realizat o emisiune având ca subiect “Miliardarul lui Băsescu prins cu minciuna într-o clinică”, în care postul TV a dăfăimat intenționat numele și imaginea domnului Dan Adamescu, relatând minciuni despre starea de sănătate a acestuia și condițiile de detenție, aducând acuze celor care au încuviințat în mod legal ca domnul Adamescu să beneficieze de intervenția chirurgicală într-un spital din afara sistemului penitenciar, în condițiile în care o asemenea operație nu poate fi efectuată în niciun spital penitenciar și, de asemenea, în niciun spital din sistemul public.

În data de 13 Sept’16 domnul Dan Adamescu, aflat în regim semideschis la Penitenciarul Jilava, a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca, în sincopă, abia dupa 10 zile de îngrijiri fiindu-i restabilite funcțiile vitale în urma unei grave infecții care i-a periclitat viața.

Întors la Penitenciarul Jilava, Conducerea Penitenciarului Jilava și ANP au încuviințat cererea domnului Adamescu de a fi transferat la Clinica Regina Maria pentru a i se pregăti operația la genunchiul drept afectat de artroză severă (in termeni medicali gonartroza avansată dr. std IV, Genu Varum Sever, atrofie importantă mușchi cvadriceps), combinat cu o deformare gravă a oaselor.

Dacă acum 2 ani domnul Adamescu încă se mai putea deplasa pe propriile picioare, după încarcerare și grevarea accesului la condiții medicale corespunzătoare în perioada arestului preventiv, și neacordarea permisiunii în perioada procesului penal de a se deplasa la o clinică în străinătate pentru a efectua intervențiile medicale necesare, în acest moment domnia sa este imobilizat în scaunul cu rotile, mușchii fiindu-i atrofiați. Starea de sănătate extrem de gravă în care se află domnul Adamescu, care a împlinit de curând vârsta de 68 ani, suferind de aproximativ 15 afecțiuni (cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii), diagnosticate dinaintea încarcerării, mai exact din data de 27 Mai’16, impunea demult luarea acestor măsuri de urgență.

Contrar relatărilor România TV, condițiile de vizitare a pacientului Adamescu sunt exact aceleași ca pentru orice alt deținut. Vizitele doamnei Călinescu – sora deținutului - respectă întru totul regimul condițiilor din penitenciar, actualmente aplicate și în incinta spitalului: toate sunt încuviințate de către conducerea Penitenciarului Jilava, în baza unei cereri scrise depuse personal cu cel puțin 24 ore înainte la Registratura Penitenciarului Jilava, în acord cu normele legale, neexistând mai mult de 5 vizite pe lună. În plus, doamna Călinescu este singura persoană din familia Adamescu care a solicitat și efectuat vizitele legale la care are dreptul domnul Adamescu, în acest sens putând fi oricând consultată la Penitenciarul Jilava evidența scrisă a vizitelor.

Tratamentul aplicat în spital deținutului este specific regimului închis, deși în prezent deținutul execută pedeapsa în regim semideschis.

Se susține în mod tendențios că ”probabil domnul Adamescu își gestionează afacerile dubioase sau nu de pe patul de spital”. Aceste afirmații defăimătoare nu au nicio bază, Dan Adamescu neavând afaceri ”dubioase”, neavând acces la telefon (nici măcar la cel uzual în regimul penitenciar din cauză că acum este internat în afara acestuia) și, totodată, neavând nimeni acces la domnia sa în afara avocaților și a surorii sale, în limitele permise de lege.

Persoanele pe care Romania TV le-a identificat în mod răuvoitor în salonul de spital ca fiind bodyguards ai domnului Adamescu sunt, de fapt, gardienii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, persoane care, așa cum rezultă din materialul TV, nu au permis echipei de filmare accesul în salon, îndrumand-o să obțină aprobarea aferentă de la ANP.

Se susține în cuprisul materialului difuzat că Adamescu ”dormea buștean” în patul din spitalul de lux, reporterii RTV filmând un om suferind pe patul de spital, domnul Adamescu fiind în mod evident imobilizat la pat.

Nimeni din familia Adamescu nu a încălcat și nu a încercat să încalce dispozițiile legale în vigoare, toate persoanele responsabile din cadrul Penitenciarului Jilava, iar anterior din cadrul Penitenciarului Rahova, fiind foarte stricte în ceea ce privește aplicarea tuturor regulilor prevăzute de lege, orice afirmație contrară fiind o pură speculație răuvoitoare și care nu are la bază nicio probă.

Propaganda România TV are ca singur scop oprirea îngrijirii medicale urgente pentru Dan Adamescu. Prin minciunile relatate de către postul domnului Sebastian Ghiță se incearcă practic determinarea statului român de a-i interzice domnului Dan Adamescu accesul vital la un spital specializat, punând astfel presiune pe persoanele care au putere de decizie în sistemul penitenciar.

Dan Adamescu a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea, nu la pedeapsa invalidității permanente sau pedeapsa cu moartea prin neacordarea îngrijirii medicale corespunzătoare.

Precizăm că împotriva România TV și a lui Sebastian Ghiță familia Adamescu va adresa CNA o sesizare și va analiza posibilitatea legală a demarării unor acțiuni judiciare împotriva persoanelor responsabile de difuzarea acestui material” se precizează în comunicatul adresat redacției Puterea.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost internat în spital la mijlocul lunii septembrie, după ce starea de sănătate i s-a agravat. Familia comunicase anterior că milionarul a fost internat la Spitalul Floreasca. Imaginile arată, însă, cu totul altceva.

El a fost condamnat anul acesta, la sfârşitul lunii mai, la patru ani şi patru luni de închisoare pentru corupție, conform RTV.

Omul de afaceri Dan Adamescu a depus la sfârşitul lunii octombrie o cerere de eliberare condiţionată la Judecătoria Sectorului 4, solicitarea venind la aproape şase luni de când a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, pentru că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă. Solicitarea a fost depusă, prin avocaţii săi, Dan Adamescu invocând că are dreptul la o reducere de două treimi din pedeapsă, anunţă PR-ul familiei, Mihaela Petrovan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-03

TAGURI: inchisoare, dan adamescu, clinica privata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
01 Noi 2016

HA , HA , TRAI PE VATRAI . BANI SAU EVAPORAT IN BANCILE BANDITULUI ISARESCU . BANI AU PLECAT CU AVIOANE INVIZIBILE . PESTE 3 LUNI IL VEZI LA MAIAMI BICY , FACIND PLAJA . DE RECUPERAT NIMENI NU VREA .
CROCODILUL FLAMAND
02 Noi 2016

UITE ASA SE CUMPARA O TARA INTREAGA DE O MAFIE CU BANI TIPARITI LA IMPRIMANTA>>>>>>>>>>>SINCER.....EU NU I-AS FACE NIMIC MAFIOTULUI....DAR AS CONDAMNA LA PUSCARIE PE VIATA PE TOTI CEI IMPLICATI IN ASA CEVA...SEFUL DE PUSCARIE.....JUDECATORI.....SEFII DE SERVICII....SA STEA IN LOCUL LUI....PUSCARIE PE VIATA SI CONFISCAREA AVERILOR LA TOTI
TATARESCOO
02 Noi 2016

Se aude prin cartierul Dr. Taberei ca acest afacerist Adamescoo a fost mare securist înainte de 1989 ...si ca a lucrat la Delamond import.export / Bd Timișoara Sect 6 Bucuresti??? Este adevărat ??? Si ca este prieten cu marinarul ??
BABANU
03 Noi 2016

Pai daca e bolnav ce vreti fratilor sa nu se trateze.? Sa pateasca ceva grasanul ?
Random imageUltimele stiri

loading...