2018-11-16 11:53


Încă un suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan, reţinut în Republica Moldova

 |  17:58
Încă un suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan, reţinut în Republica Moldova

Un bărbat de 42 de ani, suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan, petrecut pe 26 noiembrie 2012, a fost prins şi reţinut pe teritoriul Republicii Moldova.

''În data de 12 iulie a fost prins pe teritoriul Republicii Moldova un bărbat de 42 de ani, suspect în cazul atacului armat de la sfâşitul anului trecut, din cartierul Vitan. Acest caz a fost instrumentat de către Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei împreună cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti'', a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Corina Paraschivescu, a precizat că la data de 6 iulie Parchetul a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Ion Druţă pentru complicitate la omor calificat şi la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar ulterior pe numele acestuia s-au mai emis şi un mandat european de arestare şi unul de urmărire internaţională.

''Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus extinderea cercetărilor, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Druţă Ion sub aspectul infracţiunilor de complicitate la omor calificat şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în cazul care priveşte atacul armat din cartierul Vitan. În urma exploatării unor informaţii comunicate de autorităţile judiciare competente din Republica Moldova obţinute în baza unei comisii rogatorie internaţionale formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a stabilit că Druţă Ion a fost cel care, la solicitarea inculpaţilor Mararu Bogdan Anton şi Mararu Răzvan Nicolae, a asigurat angajarea unui asasin plătit care să îl asasineze pe Mironescu Ioan Dumitru şi a facilitat intrarea lui Proca Vitalie pe teritoriul României. (...) S-a reţinut şi complicitatea la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor întrucât Druţă Ion cunoştea modalitatea în care urma să fie ucisă victima, aceasta fiind stabilită dinainte, în sensul că urma să fie folosită o armă'', a declarat aceasta.

Întrebată dacă Ion Druţă mai are antecedente penale, Corina Paraschivescu a spus că acesta a fost condamnat, în Republica Moldova, la 20 ani de închisoare pentru o altă infracţiune de omor.

La data de 26 noiembrie 2012, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri ai Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe str. Ion Morţun, sector 3, au fost trase mai multe focuri de armă asupra unei persoane, care a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Prin rezoluţia din data de 17 ianuarie 2013 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, în vârstă de 33 de ani, cetăţean moldovean, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinându-se că, la data de 26 noiembrie 2012, a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47 asupra victimei I.M. - care îşi parca autoturismul în parcarea de reşedinţă - după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din autoturism şi, folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcţia victimei.

În data de 18 ianuarie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi, totodată, a solicitat instanţei de judecată să dispună arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Proca Vitalie, precum şi emiterea unui mandat de arestare european şi a unui mandat de urmărire internaţională, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-13

TAGURI: suspect, atac, armat, vitan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...