2018-12-13 03:51


Începe judecarea dosarului Ponta-Şova. Excepţiile invocate de avocaţi au fost respinse

 |  17:44
Începe judecarea dosarului Ponta-Şova. Excepţiile invocate de avocaţi au fost respinse

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni cererile şi excepţiile formulate de avocaţii lui Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul "Turceni - Rovinari", judecătorii stabilind că probele administrate de procurori sunt legale. La termenul din 6 noiembrie al procesului, avocații lui Victor Ponta și Dan Șova au ridicat mai multe excepții prin care au contestat competența și legalitatea sesizării ÎCCJ, modul în care procurorii au administrat probele în dosar, au efectuat actele de urmărire penală și au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA. Judecătorii au respins luni aceste excepții și au dispus începerea judecării pe fond a dosarului.

"Respinge, ca neîntemeiate, cererile și excepțiile invocate de inculpații Ciurel Laurențiu-Dan, Graure Laurențiu-Octavian, Șova Dan-Coman și Ponta Victor-Viorel. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, privind pe inculpații Ciurel Laurențiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurențiu-Octavian, Șova Dan-Coman și Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia instanței, potrivit Agerpres. Urmează ca pe data de 17 decembrie 2015 instanța să verifice controlul judiciar în cazul lui Dan Șova.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''. Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: judecare, dosar, ponta-sova, iccj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...