2019-03-23 16:53


INCREDIBIL. Directorul APDM Galaţi, pus administrator în Portul Constanţa în timp ce DNA îl sălta pentru şpagă

 |  15:46
INCREDIBIL. Directorul APDM Galaţi, pus administrator în Portul Constanţa în timp ce DNA îl sălta pentru şpagă

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APMC) a numit, în ședința din 16 aprilie, pentru un mandat provizoriu de patru luni, un nou CA din care fac parte Nicolae Dan Tivilichi (directorul general al companiei), Gabriela Murgeanu, Daniel Adrian Naftali, Traian Panait, Elena Petrașcu, Silvia Popeangă și Luigi Marius Ciubrei.

Numirile au fost făcute de catre Ministerul Transporturilor (MT), condus de către Lucian Şova, dar în realitate cea care le-a făcut a fost Elena Petrașcu, secretarul general al MT, pe mâna căreia ministrul a lăsat frâiele instituției. „Vedeta” noului CA din port este, de departe, Marius Luigi Ciubrei care a fost numit administrator tocmai când DNA îl sălta pentru corupție, în prezent acesta fiind în arest la domiciliu. Potrivit DNA, Ciubrei a primit șpagă produse alimentare pentru a-l menţine în funcţie inclusiv pe subalternul său Constantin Tarău, alături de care este cercetat pentru luare de mită, potrivit referatului prin care procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă a celor doi.

"În perioada 2016 - 2017, directorul Companiei Naţionale APDM Galaţi, Ciubrei Luigi Marius, a cerut şi a primit sume de bani şi produse alimentare de la diferite persoane în scopul de a-i angaja pe funcţii de execuţie în subordinea sa, respectiv pentru a-i menţine în aceste funcţii. De asemenea, s-a sesizat faptul că Ciubrei Luigi Marius ar fi fost ajutat de Tarău Constantin şi (...), funcţionari subordonaţi acestuia, să primească sume de bani şi produse alimentare în scopul de a angaja pe funcţii de execuţie diferite persoane, Tarău Constantin însuşi dându-i produse alimentare directorului CNAPDM Galaţi, Ciubrei Luigi Marius, pentru a-l menţine în funcţie, întrucât era pensionar şi reîncadrat în muncă", se precizează în referat.

Pe lângă Ciubrei, în noul CA mai este de remarcat numele lui Traian Panait, care reapare în atenția publică după mai bine de un deceniu de anonimat, actualul administrator al APMC fiind un fost secretar de stat în Guvernul Năstase, anchetat de DNA pentru abuz în serviciu, înșelăciune și alte acte de corupție. La rândul lor, noile venite Elena Petraşcu și Silvia Popeangă au un trecut controversat. Elena Petrașcu a fost numită recent la şefia CA al Tarom din funcţia de director general al Poştei Române, în care a fost instalată în octombrie 2017, de către fostul ministru al Comunicaţiilor, Lucian Şova, în prezent ministrul Transporturilor. Petraşcu era, de altfel, şefa de cabinet a lui Şova şi ocupa funcţii de conducere la Poştă încă din 2015.

Anterior, a fost secretar general „plin” şi adjunct la Secretariatul General al Guvernului, calitate în care a coordonat instituţii precum Romatsa, CFR, Registrul Auto Român, Aeroporturi Bucureşti, Autoritatea Aeronautică Civilă etc. A fost, probabil, cel mai puternic personaj în Transporturi din mandatul lui Dan Şova, prin multitudinea de prerogative ce i-au fost delegate. Elena Petrașcu este bună prietenă cu pensionara Silvia Popeangă. Învăţătoare de profesie, Petraşcu are o casă şi un teren în Bucureşti, alături de soţul ei, director la Romatsa, dar şi de Silvia Popeangă, consiliera sa pe când conducea Poşta Română. De altfel, şi pensionara Popeangă s-a perindat pe la şefia Tarom, Romatsa, Aeroporturi Bucureşti etc, fiind cunoscută încă din 1998, atunci când a decis, alături de Traian Băsescu, spargerea CFR în cinci companii distincte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-21

TAGURI: apmc, ciubrei, apdm, constanta, port, petrascu, popeanga, sova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Apr 2018

Ro este tara de KKT . Jud GL ESTE in mafia lui MIRCEA TOADER marinar si a sotiei sale MARE PROCURATOR in JUSTITIA ROMANA. MIRCEA TOADER ca si Florentin-Costel Pandele primar la Voluntari ,coleg de scoala si meserie de pirat ONANIST cu BASE .
CETATEAN
24 Apr 2018

Nu mai dezinformati publicul. Numai minciuni de doi lei. Promovati valoarea adusa Instituiei beneficiile economice si imaginii tarii noastre pusa pe harta lumii de munca domnului director general al Portului Constanta. Intrigile de culise ale lui Dumitrache care vrea sa-si puna ginerele sa isi adune spagile taiate din contractele portului ajutat de oamenii lui ca Bogdan Pascu si altii in posturi cheie economic si al achizitiilor pupile ale lui Dumitrache Ion.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...