2019-05-22 08:53


INCREDIBIL. Numărul cazurilor de șoferi care conduc sub influența drogurilor a crescut, în ultimii cinci ani, de 10 ori

 |  12:25
INCREDIBIL. Numărul cazurilor de șoferi care conduc sub influența drogurilor a crescut, în ultimii cinci ani, de 10 ori

Răspunsurile miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne, Tudorel Toader și Carmen Dan, la recenta interpelare a deputatei USR Oana Bîzgan Gayral - “Sancționarea faptelor ilicite săvârșite sub influența consumul de droguri” -, a scos în evidență o situație incredibilă: numărul faptelor penale săvârșite, în ultimii cinci ani, privind conducerea autovehicuelor sub influența drogurilor, a crescut de zece ori.

246 de șoferi au fost depistați sub influența drogurilor în primele 8 luni din 2018

  

Potrivit informațiilor furnizate deputatei USR Oana Bîzgan Gayral de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, numărul faptelor penale sesizate privind conducerea sub influența stupefiantelor a crescut de la 30 de cazuri în 2014, la 145 de cazuri în 2017, și la 246 de cazuri numai în primele opt luni ale anului 2018. Astfel, din aceste date reiese faptul că numărul mediu lunar al faptelor penale privind conducerea sub influența drogurilor a crescut vertiginos în ultimii cinci ani, de la 2,5 cazuri în 2014, la 12 cazuri în 2017 și, atenție, 30 de cazuri în 2018. Practic, se constată că, din 2014 și până în 2018, numărul mediu lunar al celor care au condus sub influența drogurilor a crescut de peste zece ori. Incredibil! 

 

Doar doi șoferi au fost trimiși în judecată pentru conducere sub influența drogurilor

  

Ministrul Carmen Dan a mai menționat, în răspunsul la interpelarea deputatei USR, că în ultimii cinci ani procurorul a dispus includerea unui număr de 1.478 de persoane consumatoare de droguri în programul integrat de asistență a persoanelor dependențe de substanțe cu efect psihotrop. Dar ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dat un răspuns care ridică foarte mari semne de întrebare privind situația actuală a celor care conduc pe drumurile publice sub influența drogurilor. „În raport cu infracțiunea de a conduce un vehicul sub influența drogurilor, la nivelul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), au fost adoptate în perioada de referință (n.r. - adică în ultimi cinci ani), soluții de clasare în 6 dosare, iar în alte două cauze s-a dispus trimiterea în judecată”, a precizat Tudorel Toader.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-13

TAGURI: droguri, soferi, tudorel toader, bizgan gayral, carmen dan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG