2017-01-25 03:37


Infractori care spărgeau case de amanet şi farmacii, prinşi în flagrant

 |  14:00

O grupare infracţională care spărgea case de amanet şi societăţi comerciale (farmacii ce deţineau case de bani sau cutii de valori) a fost reţinută de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Sector 3 şi Secţia 12 Poliţie - Biroul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR. Prejudiciul, în valoare de 9.800 lei a fost recuperat în totalitate.

O parte dintre membrii grupării locuiau în municipiul Alexandria şi o altă parte, în municipiul Braşov şi acţionau pe raza municipiilor Bucureşti, Braşov, Piteşti şi Slatina, iar pentru a-şi asigura “conspirativitatea” foloseau autoturisme închiriate. Pentru a evita sistemele de alarmă ale societăţilor, pătrundeau mai întâi într-un spaţiu alăturat, în curs de amenajare sau care nu deţinea sistem de alarmă, de unde, prin spargerea peretelui, pătrundeau în unităţile vizate, unde forţau sau sustrăgeau cutiile de valori. “La data de 24 februarie 2012, în jurul orei 23.30 au fost prinşi în flagrant F. Iulian de 23 de ani - liderul grupării, F. Eugenia de 24 de ani şi R. Florenţa de 26 de ani, imediat după ce, prin spargerea peretelui lateral, au pătruns în incinta unei farmacii situată pe Calea Văcăreşti, de unde au sustras o cutie de valori metalică încastrată, ce conţinea suma de 9.800 lei. În prealabil, autorii, prin forţarea unei uşi de acces, pătrunseseră într-un spaţiu în curs de amenajare situat lângă farmacie. În momentul depistării F. Iulian a încercat să-şi asigure scăparea prin fugă şi după ce au fost efectuate somaţiile legale au fost trase două focuri de armă în plan vertical. Cu ocazia depistării au fost găsite şi instrumentele folosite la comiterea faptei”, informează Agerpres. DGPMB mai precizează că gruparea infracţională a pătruns în noaptea de 10/11 februarie, prin spargerea unui perete lateral, în incinta unei farmacii de pe şoseaua Mihai Bravu, din sectorul 3, de unde a sustras o cutie de valori încastrată, ce conţinea suma de 10.000 lei. Totodată, în noaptea de 15/16 februarie, prin efracţie, membrii grupării au pătruns în incinta unui oficiu poştal, cu intenţia de a sparge seiful unităţii. În noaptea de 19/20 februarie, F. Iulian., împreună cu B. Bogdan, de 27 de ani, G. Iulian, de 35 de ani şi N. Marius, de 30 de ani, prin efracţie, au încercat să pătrundă în incinta aceluiaşi oficiu poştal, după care, tot prin efracţie, au încercat să pătrundă în incinta unei săli de pariuri din bulevardul Theodor Pallady, însă, de fiecare dată fapta a rămas sub aspectul tentativei, întrucât s-au activat sistemele de alarmă. De asemenea, în urma cercetărilor, a rezultat că în noaptea de 16/17 februarie, membrii grupării au spart două farmacii din municipiul Braşov, în noaptea de 17/18 februarie, au spart o farmacie din Slatina iar în noaptea de 21/22 februarie, prin efracţie, au încercat să pătrundă într-o agenţie de voiaj din Alexandria.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: infractori, prinsi, politisti, spargeau, case de amanet, farmacii, grupare infractionala, DGPMBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image