2017-01-16 19:58

DEZVALUIRI


Înjurăturile lui Niculae și Stancu la adresa lui Ilie Sârbu

 |  16:48
Înjurăturile lui Niculae și Stancu la adresa lui Ilie Sârbu

Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au fost interceptaţi, în 2009, când discutau despre mai mulţi oameni politici, printre care miniştrii de la vremea respectivă Ionuţ Bazac şi Ilie Sârbu, la adresa cărora cei doi foloseau în particular expresii considerate triviale de către procurori.

Astfel, într-una dintre interceptări, Bunea Stancu îi explică lui Ioan Niculae că "în partid toată lumea vrea funcţii" arătându-i că personal a pus oameni la mai multe instituţii centrale. În aceeaşi convorbire, apare şi numele fostului ministru al Sănătăţii, Ionuţ Bazac, despre care Bunea Stancu spune că "dacă el o strâmbează, îi retrag sprijinul politic". Tot în această interceptare se fac referiri şi la adresa ministrului Agriculturii de la acea vreme, Ilie Sârbu, susţin procurorii, dar şi la un anume "Nica".

"Bunea: Nu. Am fost. În partid toată lumea vrea funcţii. Şi la Bucureşti, şi la Brăila. Am pus la Agenţia Naţională de Mediu vicepreşedinte. la Agenţia Naţională a Proprietăţii, preşedinte, la Rezervele Statului, preşedinte, la RAAPPS, o grămadă. Am vreo 7-8 funcţii de astea naţionale.

(...)

Niculae: Ai făcut o treabă bună cu prietenul nostru, domnul ministru. Ai mână bună. Bunea: Ionuţ? (Bazac, nota procurorilor)

Bunea: El beleşte p... Dacă el o strâmbează cu mine, nu durează o săptămână şi îi retrag sprijinul politic. Dacă m-a băgat în vreun scandal, îl schimbă în două zile.

(...)

Bunea: Vezi că l-am sunat pe panarama aia, ştii tu care!

Niculae: Da.

Bunea: Ăla cu subvenţiile. Înţelegi? Şi i-am amintit cum a ajuns ministru! Eu nu i-am amintit altceva.

Niculae: p...

Bunea: Păi cum, nu ştii? Eu am pierdut atunci nopţi cu el, fii convins. Băi, trebuie să voteze. Şi dacă voiam îl puneam pe...  Dar am fost un bou când l-am pus pe Steriu, un tâmpit am fost, m-am luat după alţii, ca să nu mai zic după cine.

(...)

Niculae: Dă-i un telefon lui... (folosește o expresie trivială referindu-se la ministrul agriculturii de la acea vreme, Ilie Sârbu n.r.). Dacă nici astăzi nu o faci şi nici miercurea viitoare...

Bunea: Lasă că vorbesc cu Nica... Lasă că ştiu eu pe unde să o iau, vorbesc eu cu el. Să văd exact dacă a pregătit-o! După aia îl sun pe el."

Într-o altă interceptare din aceeaşi zi, 7 martie 2009, dar purtată la ora 15.26, Nicuale şi Bunea Stancu vorbesc din nou despre Ilie Sârbu pe care îl califică drept un "nenorocit", însă în aceeaşi discuţie se vehiculează şi numele lui Geoană.

"Niculae: Măi, ai reuşit să vorbeşti cu ... (expresie trivială)?

Bunea: Nu, nu răspunde, lasă că îl găsesc eu. De cine vorbeşti, de Ilie Sârbu, nu?

Niculae: De Sârbu, da.

(...)

Bunea: Mă, ăsta chiar este nenorocit?

Niculae: Este nenoricit rău.

Bunea: Vorbesc cu Geoană, mă!

Niculae: Vorbeşte cu Geoană!

Bunea: Da, îl sun pe Geoană.

Nicuale: Şi spune-i altfel lui Geoană: băi sunt pregătiţi ăştia pe la judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui să te întrebe unde sunt ăia 15 milioane pe hectar pe care i-ai promis.

(...)

Niculae: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoană. Zi-i: dacă nu intră până luni, s-a dus.

Bunea Stancu: Deci trebuie o hotărâre de guvern care să... Da, auzi? Ăsta ce trebuie să facă? Să dea o HG cu îngrăşămintele, nu?

Niculae: E făcută Hotărârea de Guvern şi el o plimbă de o lună şi jumătate, nenorocitul ăsta. Deci are bani în buget".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-23

TAGURI: injuraturi, niculae, stancu, sarbuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image