2018-12-16 10:23


INML: 18 dintre victimele incendiului aveau concentrații în sânge de monoxid de carbon și acid cianhidric peste valorile letale

 |  14:31
INML: 18 dintre victimele incendiului aveau concentrații în sânge de monoxid de carbon și acid cianhidric peste valorile letale

INML a anunţat, într-un comunicat de presă, că pe lângă arsuri, analizele toxicologice efectuate până în prezent arată că toate victimele incendiului de la clubul Colectiv prezintă concentrații în sânge de monoxid de carbon și acid cianhidric în doză toxică. De asemenea, 18 dintre victime prezintă concentrații peste valorile letale.

Reprezentanții INML au mai precizat că toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentrații ridicate de funingine, aerosoli și gaze toxice generate în incendiu.

''În aceste tipuri de incendii rezultă însă și alte tipuri de substanțe toxice: poliuretanul (ex. bureți folosiți în antifonare, etc.) și poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanșarea racordurilor de țeavă) generează acid cianhidric și izocianați, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorură de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea în evidență în corpul decedaților a prezenței posibile a acestor substanțe continuăm investigațiile toxicologice'', se menționează în comunicatul INML.

Medicii au mai precizat că ''la toate substanțele enumerate mai sus efectele toxice se manifestă imediat, ca urmare a acțiunii directe, dar multe dintre aceste substanțe determină în corpul uman și manifestări toxice la distanță în timp față de expunerea inițială, ceea ce face ca multe dintre persoanele care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustională și toxică''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: anml, 18, victima, incendiu, concentratie, sange, monoxid, carbon, acid, cianhidric, peste, valori, letale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...