2017-01-24 07:08


Inspecția Judiciară a CSM a stability: Nici un vinovat în Justiție pentru fuga din ţară a lui Dinel Staicu

 |  19:44
Inspecția Judiciară a CSM a stability: Nici un vinovat în Justiție pentru fuga din ţară a lui Dinel Staicu

InspecţiaJudiciară, de pe lângă plenul CSM, a făcut ieri publicerezultatele verificărilor în cazul fugii din ţară a omului de afaceri DinelStaicu.

Inspecţiaa analizat toate actele dosarelor în care a fost judecat Staicu şi a conchis cănici un procuror sau judecător nu poate fi făcut responsabil de dispariţiaomului de afaceri din România, care s-a sustras de la executarea unei pedepsede 7 ani de închisoare schimbându-şi numele.

Încontext, inspectorul judiciar subliniază că judecătorul, care a respins cerereaDNA, adresată Judecătoriei Sectorului 2, prin care să i se interzică lui DinelStaicu să părăsească România, nu poate fi făcut responsabil, deoarece hotărâreajudecătorească este legală, iar raţionamentul logico-juridic al magistratuluinu poate fi pus la îndoială. “Soluţia de respingere a luării faţă de inculpatulStaicu Dinel a măsurii obligării de a nu părăsi ţara a fost argumentată de judecătorîn fapt şi în drept, iar legalitatea punctului de vedere exprimat de completulde judecată nu poate fi analizat prin intermediul verificărilor cu caracteradministrativ, efectuate de Inspecţia judiciară”, se arată în raportul acesteiinstituţii.

Deasemenea, inspectorul mai subliniază că DNA a decis să nu ceară interdicţia dea nu părăsi ţara şi în cel de-al doilea dosar în care Dinel Staicu era judecat,aflat în recurs pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, deoarece nu au fost motive.Inculpatul s-a prezentat la termenele de judecată, iar atunci când a lipsit adepus acte medicale justificative. Periplul judiciar, care a devenit favorabil fugii lui DinelStaicu sub numele de Nuţu Dinel, se datorează şi faptului că împotriva încheieriiprin care judecătorul a respins cererea de interdicţie nu se poate face recurs,asemenea cale nefiind prevăzută în procedura penală. Dispariţia din ţară aomului de afaceri, condamnat pentru devalizarea fostei Bănci Internaţionalea Religiilor, a determinat reacţiapreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Horaţius Dumbravă, care acerut vigilenţă şi modificarea procedurii penale astfel încât dacă un judecătora respins cererea de aplicarea a interdicţiei de a părăsi ţara, încheiereaacestuia să poată fi atacată.

Potrivitagenţiei Mediafax, locuinţa omului de afaceri din Craiova a fost percheziţionatăîn cursul zilei de ieri, de către procurorii DNA, însă anchetatorii nu au dat detaliicu privire la o nouă anchetă ce îl vizează pe Dinel Staicu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image