2018-12-10 22:17


Instanţa reia rejudecarea procesului în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind conflictul de interese

 |  12:01
Instanţa reia rejudecarea procesului în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind conflictul de interese

Curtea de Apel Alba-Iulia reia miercuri judecarea procesului în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat preşedintele în perioada în care a fost primar al Sibiului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia, Cosmin Muntean, instanţa va relua miercuri judecarea procesul în care preşedintele Klaus Iohannis contestă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) potrivit căruia acesta a fost în conflict de interese când a ocupat funcţia de primar al Sibiului, transmite Mediafax.

Cosmin Muntean a mai precizat că preşedintele Klaus Iohannis a depus contestaţia imediat după raportul ANI, care stabilise că, în calitate de primar al municipiului Sibiu, ar fi încălcat legislaţia cu privire la incompatibilitate şi conflict de interese, deoarece Primăria Sibiu a încheiat un contract de informare şi publicitate cu Tipografia Honterus care aparţine Forumului German din România, iar organizaţia era condusă la acea dată de edil.

Cosmin Muntean a afirmat că procesul a fost suspendat în 2014, din cauză că ANI sesizase Parchetul să facă cercetări în cazul lui Klaus Iohannis, pentru conflict de interese.

Parchetul ICCJ, după verificările făcute la sesizarea ANI, a închis dosarul, procurorii stabilind că preşedintele Klaus Iohannis nu a încălcat legea atunci când a semnat, în calitate de primar al Sibiului, un contract cu Tipografia Honterus.

Astfel, Curtea de Apel Alba-Iulia a decis, în luna mai, să reia judecarea acţiunii depuse de Klaus Iohannis, iar termenul a fost stabilit pentru miercuri 27 mai, a precizat Cosmin Muntean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: instanta, reia, rejudecare, proces, klaus, iohannis, contesta, raport, ani, conflict, interese, primar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...