2019-03-19 10:11


Instanța supremă îi dă lovitura de grație lui GHIȚĂ. Vezi ce au decis MAGISTRAȚII în ședință SECRETĂ

 |  19:48
Instanța supremă îi dă lovitura de grație lui GHIȚĂ. Vezi ce au decis MAGISTRAȚII în ședință SECRETĂ

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a emis, marţi, un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri urmând să fie dat în urmărire internaţională, prin Interpol, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Astfel, Sebastian Ghiţă va fi dat în urmărire internaţională, numele său urmând să fie introdus în reţeaua Interpol, alături de date care să ajute la identificarea lui.

Decizia instanţei supreme vine după ce Completul de cinci judecători a decis definitiv, marţi, arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă, mandatul emis pe numele acestuia în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova, urmând să fie pus în aplicare când fostul deputat va fi găsit, acesta fiind dispărut din 21 decembrie 2016.

Fostul deputat a fost dat în urmărire naţională, în 5 ianuarie, iar în 6 ianuarie procurorii DNA au cerut instanţei supreme să emită pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare şi să fie dat în urmărire internaţională, după ce Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că acesta nu a fost găsit în ţară.

 

Cele patru DOSARE ale fostului deputat

De la dispariţia sa, România TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghiţă, a difuzat mai multe înregistrări în care fostul deputat face acuzaţii grave la adresa procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Instanţa supremă a respins, în 27 decembrie, cererea DNA Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a menţinut măsura controlului judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi ţara în dosarul în care acesta este cercetat sub control judiciar.

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă decisese, în 16 decembrie, ca lui Sebastian Ghiţă să îi fie ridicată interdicţia de părăsire a ţării, una dintre obligaţiile din cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale. Unul dintre acestea în care, alături de Ghiţă, sunt acuzaţi şi foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova Viorel Dosaru şi fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova Constantin Ispas se află pe rolul instanţei supreme.

În cel de-al doilea dosar, aflat tot pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sebastian Ghiţă este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu. Ghiţă este acuzat că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft.

De asemenea, Sebastian Ghiţă este urmărit penal în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-10

TAGURI: ghita mandat european arestare interpol, sedinta secreta instanta suprema iccj, dosare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ATENT
10 Ian 2017

ce ati ajuns sa faceti? D ati stiri vechi de 2 zile ?
CROCODILUL FLAMAND
10 Ian 2017

CE SA VEZI....SI OMAR HAI SSAM LA FEL A PLECAT...MA I INTAI LASAT IN LIBERTAT E..ULTERIOR "PIERDUT" S I DUPA CE A FUGIT ARESTAT IN LIPSA................ ........CONCLUZIE?....... ......SERVICIILE CANTA L A ACEEASI PLACA DE PATEFO N DE DUPA 1989........... ..EVIDENT CA POLITIA NU P OATE SA SE LUPTE CU SERVI CIILE.................... .DECI DNA PE DE O PARTE.. ...SI DE PARTEA CEALALTA MAFIA DIN SERVICII....AVE M O TARA INTERESANTA IN C ARE SERVICIILE LUPTA CONT RA DNA...SI DE FAPT CONTR A ROMANIEI....ADICA FENOM ENUL FSN-22DECEMBRIE IN C ARE UN GRUP DE DIVERSONIS TI PUN DIVERSE INSTITUTII ALE STATULUI SA SE LUPTE INTRE ELE....SE PRELUNGE STE DE 27DE ANI DIVERSIUN EA ILIESCU-BRUCAN CARE A DISTRUS COMPLET ROMANIA
GIGOLO GHITA
10 Ian 2017

LE DA O LOVITURA MAI MARE DE CIT PACEPA . DAR SI PENTRU VIITORII 25 ANI . HA , HA . BA DAR CINE DRA CU ESTE ??? MAI TARE DEC IT ++ ELENA DIN TROIA ++ IAR ACUM DISTRUGEM TARA D IN NOU .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...