2017-01-24 07:07


Instanţa vrea ca Parchetul să-l înfunde pe Cristian Tabără pentru viol

 |  17:16
Instanţa vrea ca Parchetul să-l înfunde pe Cristian Tabără pentru viol

Tribunalul Bucureşti a decis că ParchetulCapitalei va relua cercetările în dosarul în care realizatorul tv CristianTabără a fost acuzat de fiica unei foste iubite că ar fi agresat-o sexual,soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de procurori în acest caz fiinddesfiinţată. Potrivit decizieiTribunalului Bucureşti din 29 iunie din acest caz, rezoluţia de neîncepere aurmării penale dată de Parchet în luna februarie a fost desfiinţată, iar cauzatrimisă procurorilor, în vederea începerii urmăririi penale. Soluţia instanţei este definitivă.

În iulie2010, poliţiştii au transmis Parchetului Capitalei dosarul lui Tabără, cupropunere de neîncepere a urmării penale, care a fost însuşită de anchetatoriîn luna februarie 2011. Cauza a fost deschisă după ce fiica în vârstă de 12 anila acea vreme a unei foste iubite a realizatorului tv l-a acuzat pe acesta căar fi agresat-o sexual.

Acuzaţii retractate iniţial

Scandalul în care esteimplicat realizatorul tv Cristian Tabără a pornit, pe data de 17 iulie 2010,când fiica fostei sale iubite s-a prezentat la Secţia 9 Poliţie, povestindu-lepoliţiştilor că, în cursul anului 2009, a fost supusă de acesta unui tratamentindecent. Minora, în vârstă de 12 ani, a pretins, spun surse judiciare, căfostul iubit al mamei sale a atins-o, cu un an în urmă, în zona intimă.

Poliţiştii au luat act de aceste declaraţii şi ausesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care şi-a declinatcompetenţa în favoarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, având în vedere căspeţa în sine implică o persoană care nu a împlinit încă vârsta de 18 ani.Secţia de Supraveghere a respectivei unităţi de Parchet a fost interpelată decătre Secţia 9 Poliţie, în vederea obţinerii unui număr unic de dosar, pentru aputea fi demarate cercetări în cauză. Investigaţiile în acest caz se află înfaza cercetărilor preliminarii şi a actelor premergătoare, însă la Secţia 9Poliţie, aşa-zisa parte vătămată nu a depus nici o plângere împotriva luiCristian Tabără. De altfel, potrivit surselor judiciare contactate dereporterii ziarului “Puterea”, la secţia de poliţie s-a prezentat, câteva zilemai târziu, mama minorei în cauză care a retractat cele relatate de fiica sainiţial.

Dosarul fantomă

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie a infirmat, la vremea respectiveă, prin intermediul unui comunicat depresă, faptul că pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2 s-ar afla înlucru un dosar penal, privind tentativa de viol, avându-l ca învinuit pe CristianTabără. “Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 nua confirmat existenţa pe rolul acestei unităţi de Parchet a respectivei cauze,întrucât nu a fost înregistrată această cauză la Parchetul de pe lângăJudecătoria Sector 2, iar la numărul de dosar indicat în articolul de presăfigurează o altă cauză având alt obiect şi alte părţi”, se precizează încomunicatul Parchetului General, ca urmare a apariţiei în presă a informaţieiîn cauză.

Potrivit aceluiaşi comunicat, „în legătură cuplângerea prealabilă trebuie reţinut că, potrivit normelor procesual penale,aceasta reprezintă o manifestare de voinţă a unei persoane de a aduce la cunoştinţaorganelor judiciare cu privire la aspecte pentru care solicită să fie efectuatecercetări. Definiţiile date termenilor şi conceptelor în cuprinsul normelorprocesual penale constituie aspecte ce trebuie avute în vedere la descriereaunei situaţii de fapt. Prin urmare, existenţa unei plângeri nu echivalează cuexistenţa infracţiunii reclamate de persoana care a sesizat organele judiciare.Scopul actelor premergătoare este, potrivit normelor procesual penale, tocmaistabilirea existenţei sau inexistenţei aspectelor pentru care o persoană asesizat organele judiciare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COSMIN
04 Iul 2011

ce viol ca asta e gay
Random image