2017-01-24 09:07


Instituţiile statului, clienţi fideli ai agenţiilor de tursim. Bilete de avion de 600.000 de euro pentru Ministerul Economiei

 |  19:29
Instituţiile statului, clienţi fideli ai agenţiilor de tursim. Bilete de avion de 600.000 de euro pentru  Ministerul Economiei
Agenţiile private de turism derulează afaceri bănoase cu instituţiilestatului. În fiecare an, ministere, Camere ale Parlamentului sau alte autorităţide stat cheltuiesc milioane de euro pe servicii de transport aerian de pasagerişi bagaje pentru curse interne sau externe. Aproape de fiecare dată, un anumegrup de agenţii de turism reuşesc să pună mâna pe aceste contracte. Anulacesta, spre exemplu, numai trei instituţii de stat au achiziţionat bilete deavion în valoare de 3,1 milioane de lei.

Una dintre aceste instituţii se numeşte Ministerul Economiei, Comerţuluişi Mediului de Afaceri, care a achiziţionat, la sfârşitul lunii martie aacestui an, servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri şitransport aerian de bagaje neînsoţite. Potrivit unui anunţ de atribuirepublicat de către Ministerul Economiei pe site-ul SEAP, privind sistemulelectronic al achiziţiilor publice, autoritatea publică a cerut ca transportulpentru pasageri să fie făcut atât la clasa economic, cât şi la casa business,pentru zile de lucru sau chiar şi în weekend al salariaţilor şi demnitarilorMinisterului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. De asemenea,autoritatea a anunţat că intenţionează să contracteze şi servicii de transportaerian de bagaje neasistate aparţinând personalului instituţiei trimis înmisiuni cu caracter temporar sau permanent în străinătate.

Firme abonate

La data de 15 martie, la sediul Ministerului Economiei s-a desfăşurat olicitaţie deschisă în urma căreia autoritatea contractantă a încheiat unacord-cadru cu şapte societăţi comerciale de profil. Este vorba despre ING Development,Perfect Tour SRL, Travelbiz SRL, Compania Naţională de Transport Aerian TAROMSA, Olimpic International Tursim SRL, Danco Pro Communication SRL şi DarecomTravel Services SRL. Valoarea contractului pe care aceste firme l-au încheiatcu Ministerul Economiei se ridică la 2.260.000 de lei cu TVA inclusă.

Reamintim că,la data de 14 aprilie 2011, Ministerul Administraţiei şi Internelor a organizato negociere directă, în numele Inspectoratului General al Poliţiei Române, înurma căreia a încheiat cu SC Ion Ţiriac Air SRL un contract în valoare de234.207,30 lei fără TVA pentru asigurarea transportului aerian de pasageri şide marfă pe ruta Bucureşti - Jakarta şi retur. Este vorba despre cursa aerianăcare l-a adus în ţară pe Nicolae Popa. Negocierea directă a fost justificată deMAI pentru că a intervenit o situaţie de extremă urgenţă survenită în urma unorevenimente care nu puteau fi prevăzute.

La data de27 aprilie 2011, Ministerul Muncii, Familiei şi Solidarităţii Sociale a achiziţionat,prin organizarea unei licitaţii deschise, servicii de transport aerianocazional, pentru proiectul „Parteneriat transnaţional pentru promovarea ocupăriiforţei de muncă”. Afacerea, în valoare de 220.000 de lei fără TVA, a fostatribuită unuia dintre operatorii care au parafat contractul şi cu MinisterulEconomiei, respectiv SC Danco Pro Communication SRL.

6 milioane de lei numai de la Camera Deputaţilor

Alte pesteşase milioane de lei noi a stabilit conducerea Camerei Deputaţilor că vacheltui pentru servicii de transport aerian în perioada 2011-2012, în aceştibani intrând şi eventuale cheltuieli de cazare în regim hotelier sau transportferoviar. Pentru aceasta, deputaţii au angajat trei firme de turism, toate treiavând derulate contracte similare cu mai multe autorităţi ale statului. CameraDeputaţilor a organizat, la data de 12 aprilie 2011, o licitaţie deschisă învederea contractării de servicii de transport aerian şi servicii conexe, pentruo perioadă de doi ani. Pentru aceasta, au fost dislocate din bugetul deachiziţii 5.460.000 de lei fără TVA. În aceeaşi zi, autoritatea contractantă aîncheiat un acord-cadru cu trei companii de turism, respectiv Danco ProCommunication, Perfect Tour şi Business Travel Turism. Potrivit caietului desarcini, cele trei societăţi trebuie să asigure Camerei Deputaţilor, pentruurmătorii doi ani de la semnarea contractului, serviciile de transport aeriande pasageri (rezervarea şi emiterea de bilete pentru destinaţiiinternaţionale solicitate de autoritatea contractantă). Asigurările medicale decălătorie se solicită gratuit pentru toate biletele de avion emise, pe perioadadeplasării în străinătate a delegaţiilor Camerei Deputaţilor, pe toată duratade derulare a acordului-cadru. Pe lângă aceste servicii, firmele în cauză maitrebuie să asigure şi servicii conexe transportului aerian de pasageri, cum arfi servicii hoteliere şi de transport feroviar. Serviciile conexe se vorasigura însădoar la solicitarea expresă a Camerei Deputaţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image