2019-02-21 22:55


ÎNTÂLNIRE LA VÂRF. Despre ce au vorbit ministrul Ţuţuianu și ambasadorul Klemm

 |  14:03
ÎNTÂLNIRE LA VÂRF. Despre ce au vorbit ministrul Ţuţuianu și ambasadorul Klemm

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, pe agenda discuţiilor fiind şi subiectul cumpărării de către România a unor rachete Patriot, dar şi parteneriatul strategic româno-american.

Este prima întâlnire cu echipa Ambasadei de la preluarea mandatului ministerial.

"Agenda discuţiilor a inclus continuarea şi aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluţia relaţiilor bilaterale între cele două armate, Parteneriatul Strategic România – SUA şi necesitatea consolidării cooperării în regiune. (...) ambasadorul Klemm a felicitat autorităţile române în contextul anunţului făcut de Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achiziţie a şapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul PATRIOT, configuraţia 3 plus.", potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Ministrul Adrian Ţuţuianu a exprimat convingerea că realizarea acestui program va întări capacitatea de apărare a României, va consolida flancul estic al Alianţei şi va dezvolta şi consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA. Ministerul Apărării Naţionale precizează faptul că va informa periodic opinia publică referitor la derularea programului de înzestrare cu sistemele HSAM.

"Adrian Ţuţuianu a exprimat aprecierea faţă de angajamentul ferm al SUA pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, prin întărirea măsurilor de descurajare şi apărare stabilite la Varşovia", se mai arată în comunicatul citat de News.ro.

Alte teme aflate pe agenda întâlnirii au fost stadiul implementării Iniţiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) şi necesitatea intensificării eforturilor comunităţii internaţionale de contracarare a ISIL/DAESH, România rămânând ferm angajată în această direcţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-12

TAGURI: hans klemm, adrian tutuianu, ambasador sua, rachete patriot, intalnire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
13 Iul 2017

sa-i spuna TUTUIANU lui KLEMM si care erau ofiterii SPP care aveau afaceri cu ARMAMENT impreuna cu teroristii din BOSNIA..IRAK...AFGHANISTAN...LIBIA......de exemplu gruparea UDREA-GHITA-ION(senatorul din Buzau tatal lui Marie Jeanne)-CIOLACU-HAISSAM OMAR-VIKTOR BOUT Nu de alta dar poate americanii ar vrea sa stie cine le-a asasinat ambasadorul de la Benghazi....niste "oameni de afaceri-KUSHER de la SPP" care vand arme la teroristii DAESH ca sa mai cumpere niste vile....yachturi...paduri...etcetera.....ROMANIA ETERNA SI FASCINANTA CARE ESTE DE 27DE ANI UN STAT TERORISTO-MAFIOT
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
13 Iul 2017

pentru inceput sa ne amintim ca porumbelul-voiajor AKA marmota UDREA era permanent insotita de ofiteri SPP care i-au carat geamantanele de spaga in interiorul platului COTROCENI...si asta pentru ca GEAMANTANELE DE SPAGA ERU DE FAPT AFACEREA GENERALILOR CARE O MANIPULAU PE UDREA.................si cand spun asta stiu ce vorbesc....DEOARECE ACESTI GENERALI IMPLICATI IN TRAFIC INTERNATONAL DE ARME si FORTE MULTE ASASINATE MAFIOTEconduc de fapt TOATE PARTIDELE...dar cel mai bine le merge scamatoria cu PSD si cu fostul PDLcare s- desfiintat(datorit grupului securist BASESCU-PDL care eru tot asa traficanti de armament pe tarile arabe si BELGIA-ANVERS)
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
13 Iul 2017

În aparenţă în România sunt mai multe partide. În realitate nu există decât un partid, cel al Structurilor, prin Structuri înţelegând matricele sociale alcătuite din foştii securişti şi cadrele apăratului comunist de partid. Aceste matrice, veritabile pârghii de putere în organismul societăţii, au pătruns peste tot, în mass-media, în lumea afacerilor, în reţeaua bancară privată sau de stat, şi fireşte în toate partidele, împrumutând cameleonic chipul ideologiei partidului în care s-au refugiat. Fluxul şi refluxul schimbărilor politice au lăsat netulburat stratul adânc al apei în care se adăpostesc aceşti supravieţuitori cu stabilitate de miriapode şi cu elasticitate de amoebe. Se mişcă în orice direcţie, iau orice formă şi au un arghirotropism înnăscut
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...