2017-01-21 02:13

DEZVALUIRI


Interlopii care l-au snopit pe Puiu Mironescu, săltaţi de ''mascaţii'' băcăuani. Descinderi în judeţul în care liderul interlop Gheorghe Mararu a fost asasinat

 |  19:21
Interlopii care l-au snopit pe Puiu Mironescu, săltaţi de ''mascaţii'' băcăuani. Descinderi în judeţul în care liderul interlop Gheorghe Mararu a fost asasinat
Maimulte percheziţii şi descinderi au avut loc, ieri-dimineaţă, la locuinţe dinPiatra Neamţ, fiind vizate persoane care ar face parte din lumea interlopă. Conform unorsurse judiciare, au fost efectuate 27 depercheziţii la mai multe adrese din Piatra Neamţ şi din alte localităţi dinjudeţ, vizând destructurarea unor grupări interlope.Aceleaşi surse spun că au fost vizate persoane suspectate că în lunafebruarie l-au bătut cu bâtele pe Puiu Mironescu.

Potrivitunor surse judiciare, începând cu ora 4.30, zeci de maşini cu poliţişti dinBacău au intrat în judeţul Neamţ, unde au descins în locuinţe din Roznov,Săvineşti, Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ. Acţiunea este coordonată deprocurorul Felix Blănilă din cadrul Parchetului Tribunalului Neamţ, care seocupă de cazul Mironescu, iar cercetările au fost extinse, fiind ridicate maimulte persoane. Poliţiştii din Neamţ nu au fost implicaţi în această acţiune,în condiţiile în care multe incidente care i-au avut ca autori pe Mironescu sauMararu nu au fost soluţionate. Mai mult, surse judiciare susţin că poliţiştiinemţeni nici măcar nu au fost anunţaţi că va urma o acţiune a colegilor lorbăcăuani. Printre persoanele vizate de percheziţii s-ar afla şi DumitruMironescu, zis Puiu, cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ asuprafraţilor Mararu. Surse judiciare au declarat că au fost vizate persoanele caresunt suspectate că l-au bătut cu bâtele, în luna februarie, pe PuiuMironescu.

Asasinarealui Mararu

În 14noiembrie 2010, la Piatra Neamţ a avut loc un asasinat într-o cafenea dinmunicipiu, asupra fraţilor Mararu, cunoscuţi ca făcând parte din lumeainterlopă din municipiu. Gheorghiţă Mararu şi fratele acestuia,Bogdan, au fost împuşcaţi de Cristian Chilat (40 de ani), zis Falău. Potrivitanchetatorilor, acesta l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi dedouă ori pe fratele acestuia, după care a fugit. În urma atacului, GheorgheMararu şi-a pierdut viaţa, iar fratele acestuia a fost rănit. În luna ianuariea acestui an, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au pus sub acuzare înacest caz şi pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu. Acesta este acuzat decomplicitate la omor deosebit de grav, fiind cercetat în stare de libertate decătre Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţide Casaţie şi Justiţie. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilatşi care l-a anunţat că Gheorghe Mararu se află în cafeneau unde a avut locasasinatul.

Lajumătatea lunii februarie, Puiu Mironescu a ajuns în stare gravă la SpitalulJudeţean de Urgenţă Bacău, ulterior fiind transferat la Iaşi, după ce a fostlovit cu bâtele de patru persoane cu care se şicanase în trafic, la intrarea înBacău.

Lascurt timp după asasinarea lui Gheorghe Mararu, presa locală a prezentat faptulcă şeful IPJ Neamţ era un fel de protector al fraţilor Mararu şi că ar fibeneficiat de pe urma acestei relaţii de mai multe “atenţii”. Imediat,secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a cerut, prin intermediul presei,“decapitarea” comisarului-şef Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ. Aceastăschimbare nu a mai avut loc fiindcă şeful IPJ Neamţ şi-a dat demisia. Înacelaşi timp, un conflict care mocnea de mult între şeful InspectoratuluiGeneral al Poliţiei, chestorul Petre Tobă, pe de o parte, şi secretarul de statpe ordine publică, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, pe de altă parte, arăbufnit. Secretarul de stat l-a acuzat pe şeful IGPR că a scăpat ordineapublică din mână şi că în inspectorate angajările se fac pe grade de rudenie şinu pe grade profesionale. Ulterior, ministrul de interne, Traian Igaş, a decisschimbarea din funcţie atât a chestorului Petre Tobă, cât şi a chestorului DanValentin Fătuloiu pentru a linişti apele în MAI. Se pare că decizia ministruluide schimbare din funcţie a lui Dan Valentin Fătuloiu a venit după celebrulscandal “Mită la MAI”. Cazul de la Piatra Neamţ a fost preluat de Secţia deUrmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General. CristianChilat refuză să colaboreze cu anchetatorii şi de câte ori a fost chemat laaudieri el nu a spus nimic. Procurorii nu au reuşit nici până azi să găseascăarma crimei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image