2017-01-22 03:57

DEZVALUIRI


Interlopul pocăit Sandu Geamănu a fost arestat pentru omor

 |  18:32
Interlopul pocăit Sandu Geamănu a fost arestat pentru omor

Ilie Alexandru, zisSandu Geamănu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de magistraţiiTribunalului Bucureşti, fiind cercetat pentru o crimă comisă în 2008. Alăturide el mai sunt cercetaţi Adrian Simion, zis Petardă, David Stan şi TinelNicolae. Fiindcă ultimii doi se sustrag cercetărilor au fost daţi în urmărire.

IlieAlexandru şi un alt interlop din Capitală au fost duşi pentru audieri, vineridupă-amiază, la Poliţia Capitalei, după ce procurorii şi poliţiştii au strânsprobe care dovedesc că aceştia ar fi omorât un bătrân, Nicolae Zdoca, în vârstăde 74 de ani, şi i-ar fi furat 250.000 de lei noi şi un Audi Q7.

Înfapt, spun anchetatorii, la data de 19 noiembrie 2008, trei bărbaţi, în bazaunei informaţii obţinute de către unul dintre ei privind existenţa unor sumeimportante de bani şi a altor bunuri de valoare, în imobilul de la numărul 307de pe Prelungirea Ghencea, deţinut de familia Zdoca, au elaborat un plan dejaf. Astfel, şi-au procurat cagule şi au mers la vilă cu un autoturism. Ajunşiaici au pătruns în locuinţa victimei Nicolae Zdoca, în vârstă de 74 de ani. Pentrua o determina pe acesta să spună unde se află sumele de bani, l-au bătut maimult timp, lovind-o în mod repetat cu pumnii şi picioarele. Apoi au sustrassuma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 cu tot cu acte şi mai multebunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei. Victima,Nicolae Zdoca, a suferit leziuni grave, fiind transportată la spital, unde mediciiau constatat că prezintă ruptură de ficat, de splină şi fractură de mandibulă.Cu toate eforturile depuse de medici, Nicolae Zdoca a decedat la data de 01aprilie 2009. Poliţiştii au reuşit însă să îl audieze şi astfel au aflat cădouă persoane l-au bătut, dar că purtau cagule. Mai mult, bătrânelul le-a spuscă unul dintre ei are şi un semn particular.

Cercetărileau fost declanşate de către Parchetul Tribunalului Bucureşti – Secţia UrmărirePenală şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei pentru săvârşireainfracţiunilor de omor calificat şi omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecinţedeosebit de grave şi violare de domiciliu. Timp de doi ani şi jumătate ani aufost efectuate cercetări, investigaţii şi audieri, în urma cărora a fostconturat şi un cerc de suspecţi, în care au fost incluşi şi Alexandru Ilie de41 de ani, Tinel Nicolae de 31 de ani, David Stan de 24 de ani şi Adrian Simionde 35 de ani, toţi din Bucureşti, primii doi fiind cunoscuţi cu antecedentepenale, faţă de care procurorii criminalişti au început urmărirea penală.

„Mortu” a făcutlegătura între indivizi

Dindatele existente la dosar rezultă că, după comiterea faptelor, autoturismul marcaAudi Q7 a fost ascuns. Ulterior, Alexandru Ilie, Tinel Nicolae şi David Stan, cunoscuţicu preocupări infracţionale de sustragere prin violenţă a unor bunuri de valoaremare, în special autoturisme de lux, i-au predat maşina furată unui mecanic, AdrianSimion, zis Petardă, pentru ca acesta să modifice elementele de identificare,să realizeze înmatricularea frauduloasă şi apoi să-l valorifice. Numai căSimion s-a temut să-l vândă şi l-a restituit către cei trei. Strâns cu uşa,Petardă a detaliat pentru anchetatori circuitul maşinii şi astfel s-a ajuns la AlexandruIlie, Nicolae Tinel şi David Stan.

Îndimineaţa zilei de vineri, locuinţele celor patru au fost percheziţionate. DoarAlexandru Ilie şi Adrian Simion, zis Petardă, au fost găsiţi şi ridicaţi pentruaudieri. Ceilalţi doi, David Stan şi Tinel Nicolae, cunoscuţi din dosarulfurtului maşinii lui Gigi Becali, sunt căutaţi. Alexandru Ilie a fost arestat,iar Adrian Simion este cercetat în libertate.

Clanul Geamănu -mărire şi decădere

SanduGeamănu este o veche cunoştinţă a poliţiştilor şi procurorilor. El s-a lansatîn „afaceri” în anii 1996, când, alături de fraţii săi Petre, Gheorghe, Marian,şi Ahmet Metin au format o gaşcă de temut. Au început prin şmen cu valută, aucontinuat cu tâlhării la drumul mare (n. red. – vezi cazul TIR-ul cu cafea),crime (n. red. - Puiu Tănase şi Nicu Pământ), furturi de autoturisme pentrurăscumpărare, taxe de protecţie în zona Chitila - Bucureştii Noi – Pajura - IonMihalache – Primăverii –Televiziune – Giuleşti – Militari. Nimeni şi nimic nuputea deranja interesele în aceste zone fără acceptul şmecherilor clanuluiGeamănu. Uşor, uşor, clanul s-a impus în Bucureşti ca unul de temut. În toaterăfuielile s-a bazat pe o grupare deosebit de puternică de moldoveni, adusă depeste Prut, care îi executa toate ordinele. În anul 2000, au fost antamaţi săse ocupe de recuperarea a 420.000 de dolari şi 30.000 de mărci germane care arfi existat în portbagajul unei maşini proprietatea lui Mihai Bucurenciu,parcată în complexul studenţesc Regie. Interlopii, despre care presa a spus căerau în relaţii strânse cu şeful Poliţiei Capitalei, Mircea Bot, şi cu VirgilArdelean, zis Vulpea (n. red. - fost şef la doi şi un sfert) au aflat că hoţuleste Valentin Răducan. Atunci l-au luat pe acesta şi l-au sechestrat într-ovilă din Breaza. Aici l-au supus la tortură să spună unde sunt banii. Atunciare loc o schimbare de macaz a indivizilor cu epoleţi care i-ar fi susţinut.Valentin Răducan a reuşit să fugă din locul în care era sechestrat şi a anunţatpoliţia. Mascaţii i-au săltat pe membrii clanului Geamănu mai puţin pe cel carea comandat toată tărăşenia, respectiv pe Mihai Bucurenciu. Banii nu au mai fostgăsiţi nici până în ziua de azi. Cel care a fost jefuit a acuzat la vremearespectivă că furtul a fost pus la cale de Mircea Bot, iar executant a fostValentin Răducan şi încă două persoane.

Unalt scandal în care a fost implicat Alexandru Ilie a fost cel al furtului maşiniilui Gigi Becali. La vremea aceea, interlopul îmbrăcase haina unui om spăşit, cufrică de Dumnezeu, susţinând în stânga şi-n dreapta că el s-a cuminţit, s-apocăit. Avea tot timpul la el o Biblie, spun cunoscuţii. Numai că, asemenealupului, Alexandru Ilie a schimbat blana, dar năravul ba.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-16

Mai multe imagini:
Interlopul pocăit Sandu Geamănu a fost arestat pentru omor
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image