2018-11-19 15:45


JANDARMERIE. Generalul Neculai Bontic este acuzat de luare de mită şi delapidare

 |  15:16
JANDARMERIE. Generalul Neculai Bontic este acuzat de luare de mită şi delapidare

Generalul Neculai Bontic, adjunct al IGJR, este urmărit penal pentru 17 fapte de luare de mită şi abuz în serviciu, fiind acuzat că a primit de la subordonaţi bunuri de peste 130.000 de lei ca să-i protejeze în carieră şi le-ar fi impus să îi alimenteze maşinile personale cu carburanţi din unitate.

Generalul maior Neculai Bontic, adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 17 infracţiuni de luare de mită şi de participaţie improprie la delapidare, în formă continuată.

Potrivit rezoluţiei procurorilor de începere a urmăririi penale, în perioada 2005 - 2012, Neculai Bontic a pretins şi primit de la subordonaţii săi din unităţile din Bucureşti şi din ţară mai multe bunuri, estimate în acest moment la peste 130.000 de lei, pentru ca, în schimb, să îi protejeze pe parcursul carierei profesionale. De asemenea, Neculai Bontic le-ar fi impus subordonaţilor ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanţi auto aflaţi în patrimoniul unităţilor de jandarmerie autoturismele personale ale acestuia.  „De asemenea, acesta a cerut subordonaţilor săi ca, în timpul programului de lucru, să folosească bunurile şi resursele aparţinând unităţilor în care îşi desfăşurau activitatea şi să presteze diverse tipuri de servicii în folosul personal al învinuitului Bontic Neculai”, precizeqyă DNA, într-un comunicat de presă. Anchetatorii au stabilit că, în această modalitate, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a fost prejudiciat cu aproximativ 80.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Teodorescu, a declarat pentru presă că instituţia a pus la disppziţia procurorilor toate documentele necesare în această anchetă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-12

TAGURI: general, neculai, bontic, jandarmerie, DNA, delapidare, mita, acuzat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AGENTUL
12 Iul 2013

Acesta ii doar VARFUL aizbergului in profunzime CORUPTIA din institutiile si autoritatile statului este inimaginabil de mare si fara lecuire mai ales in randul celor platite cu sume fabuloase din bani publici ca sa o combata........
PRTITIONARUL
12 Iul 2013

Cum mai sunt tratati capii din minister la Hotelul MERIDIAN di Mamaia unde sotia acestui general face legea administrativa.
NUME
13 Iul 2013

Si ce faci, ii arestezi pe toti? Trebuie un complex de masuri si sa se mearga spre lucrurile serioase, nu spre cele spectaculoase. Ce putea fura Jandarmeria?
CETATENUL RO
13 Iul 2013

La ce se intimpla momentan in Jandarmeria Romana (inlocuiri,ridicari in functii etc.) tin sa cred ca "cineva"i-a vrut capul acestui om !
VIRGIL
24 Iul 2013

In mare parte tind sa cred cele spuse de DNA,sunt curios sa aflu rezolutia acestui caz-subordonati,soferii lui ,amanta,munca la vila.....off cand uiti de limite si respectul pentru semeni. DNA nu doarme.
Random imageUltimele stiri


loading...