2018-10-24 08:01


Judecătoare acuzată de corupţie, suspendată în continuare de CSM din funcţie

 |  14:20
Judecătoare acuzată de corupţie, suspendată în continuare de CSM din funcţie

CSM a anunţat, marţi, că menţine suspendarea din funcția de magistrat și de președinte al Tribunalului Olt a judecătoarei Carmen Marinescu, trimisă în judecată pentru fapte de corupție.

"Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că subzistă temeiurile pentru menținerea suspendării din funcția de judecător și din funcția de președinte al Tribunalului Olt, a doamnei Eugenia Carmen Marinescu, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni, măsură dispusă prin Hotărârea Secției pentru judecători nr. 228 /7 mai 2015. Hotărârea Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a înlocuirii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar față de Carmen Marinescu, în prezent judecător la Tribunalul Olt, suspendată din funcție de la data de 25 martie", a precizat CSM, într-un comunicat de presă.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe judecătoarea Carmen Marinescu, în stare de arest preventiv, pentru mai multe fapte de corupție. Aceasta este acuzată că a primit 200.000 de euro mită, pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial.

Potrivit DNA, judecătoarea Carmen Marinescu este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-18

TAGURI: judecatoare, carmen marinescu, cercetat, coruptie, suspendat, functie, csm
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...