2019-03-19 10:22


Judecătoarea Florica ROMAN o acuză pe KOVESI că MINTE. Vezi argumentele magistratului acuzat de corupție

 |  21:57
Judecătoarea Florica ROMAN o acuză pe KOVESI că MINTE. Vezi argumentele magistratului acuzat de corupție

Afirmații recente ale Laurei Codruța Kovesi sunt contrazise chiar din rândul magistraților. Astfel, judecătoarea Florica Roman susţine că dosarul în care este acuzată de fapte de corupţie a fost restituit la DNA în anul 2016, precizările venind în contextul în care procurorul şef al DNA a declarat recent că anul trecut nu a existat nicio restituire definitivă a vreunui dosar al direcţiei.

"Afirmaţia repetată în mai multe interviuri recente de procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, că DNA nu a avut in 2016 <> de dosar, este total falsă. (...) Îmi exercit dreptul de a o corecta pe şefa DNA şi a informa opinia publică că în 2016 a fost cel puţin un dosar DNA restituit definitiv la Parchet: e vorba despre dosarul în care am fost trimisă în judecată, fiind acuzata de DNA că aş fi primit <> şi aş fi pretins <>. În acelaşi dosar alţi trei judecători au fost acuzaţi de DNA de abuz în serviciu pentru că au dat o hotărâre judecatorească. Culmea acuzării este că acelaşi procuror care, atunci când era la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, a cerut achitarea unei persoane inculpate, odată ajuns la DNA Oradea i-a acuzat de abuz în serviciu pe judecătorii care l-au achitat pe acel inculpat", a precizat Florica Roman într-o postare pe blogul său.

Florica Roman a făcut referire la dosarul în care este acuzată de procurorii DNA că ar fi solicitat bani şi bunuri pentru a interveni în favoarea unei persoane care avea un dosar pe rolul Tribunalului Bihor.

„Nereguli grave, violări de proceduri și acțiuni ABUZIVE”

 

Cu privire la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi potrivit cărora este doar un mit faptul că DNA face dosare care, din punct de vedere al calitatii, nu sunt bune, Florica Roman a afirmat că în dosarul în care este implicată s-au constatat nereguli grave, violări de proceduri şi de drepturi şi acţiuni abuzive.

"Mă abţin să comentez despre alte dosare, însă în dosarul care mă priveşte există o hotărâre definitivă a ÎCCJ care constată grave nereguli făcute de procurorii DNA care ne-au anchetat, violări de proceduri şi drepturi, acţiuni abuzive şi arbitrare care au condus la restituirea definitivă a dosarului la DNA", a adăugat judecătoarea.

Precizările judecătoarei Florica Roman vin în contextul în care Laura Codruţa Koveşi a declarat recent că în anul 2016 nu au existat dosare restituite la DNA şi că procurorii intituţiei sunt oameni de bună credinţă, dar care pot greşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-20

TAGURI: judecatoarea florica roman, kovesi, dna, dosar coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...