2017-01-18 14:20

DEZVALUIRI


Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la Înalta Curte, audiată în dosarul Banias-Mironescu

 |  19:21
Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la Înalta Curte, audiată în dosarul Banias-Mironescu

Judecătorul ÎnalteiCurţi de Casaţie şi Justiţie, GeorgetaBarbălată, a fost audiată, ieri, de procurorii anticorupţie în calitate demartor în dosarul "grupării Mironescu", în legătură cu unelefotografii găsite în urma percheziţiei informatice, în care ea apare într-ungrup alături de un vietnamez acuzat de spălare de bani.

Sursejudiciare au dezvăluit faptul că judecătorul Georgeta Barbălată, purtător decuvânt al instanţei supreme, a dat o declaraţie în dosarul privind importurileilegale din Portul Constanţa în care sunt cercetate 30 de persoane, din care 28sunt arestate. Georgeta Barbălată a fost întrebată de procurorii anticorupţieîn legătură cu mai multe fotografii găsite în urma percheziţiei informaticefăcute în cazul calculatoarelor ridicate din Portul Constanţa, de la sediulfirmei Container Clearance Services SRL, al cărei administrator era AurelianPilcă, cercetat în acest dosar, au precizat sursele citate.

Magistratul, surprins în fotografii alăturide un vietnamez acuzat de spălare de bani

Conformaceloraşi surse, din fotografii ar reieşi că magistratul se afla într-un grupformat din aproximativ 30 de persoane, între care se afla şi Hua Le Duc,cetăţean româno-vietnamez suspectat de spălare de bani şi trimis în judecatăîntr-un alt dosar penal. Fotografiile ar fi fost făcute în urmă cu aproximativcinci ani, în timp ce judecătorul se afla în vacanţă. Potrivit avocaţilor careau participat la audieri, Georgeta Barbălată le-ar fi spus procurorilor că eanu cunoaşte împrejurările în care Hua Le Duc se afla acolo şi că nu-l cunoaştepersonal. Potrivit apărătorilor din dosar, legătura între judecător şi aceastăcauză ar fi aceea că dosarul "grupării Mironescu" s-a creat ca urmarea disjungerii din dosarul în care a fost deferit justiţiei Hua Le Duc.

Avocaţiiinculpaţilor nu au dorit să facă alte precizări, arătând că cercetările înacest caz continuă şi că procurorul de anchetă Gheorghe Bocşan nu le pune ladispoziţie informaţii necesare apărării clienţilor lor.

Din toată gruparea, doar senatorul MirceaBanias se mai află în libertate

În dosarulprivind importurile ilegale din Portul Constanţa sunt cercetate de procuroriianticorupţie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primitmandat de arestare în lipsă, iar senatorul PDL Mircea Marius Banias areinterdicţie de a părăsi ţara pentru 29 de zile. Astfel, au fost arestaţipreventiv pentru 29 de zile Laurenţiu Mironescu, fost secretar general alMinisterului Administraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director alDirecţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale AdministraţiaPorturilor Maritime Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului VamalConstanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi ExpoziţiiBucureşti, Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi aişefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer depoliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrulInspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi inspectori,lucrători, comisionari şi intermediari vamali, asociaţi şi administratori aiunor firme. De asemenea, instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsăpentru El Haj Ahmad, cetăţean libanez, intermediar vamal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-09

Mai multe imagini:
Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la Înalta Curte, audiată în dosarul Banias-Mironescu
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image