2017-01-20 14:03

DEZVALUIRI


Judecătoarea Maria David de la ICCJ ar fi pretins mită 200.000 euro

 |  08:39

Maria David, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Civilă, ar fi pretins mită 200.000 euro pentru a interveni pe lângă foştii săi colegi de la Curtea de Apel Ploieşti în scopul anulării unei condamnări.

Faţă de inculpata Maria David, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac cercetări pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. David Maria, în calitate de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a pretins şi primit de la un denunţător, în trei tranşe, prin intermediar, suma de 200.000 euro, în perioada noiembrie - decembrie 2009, potrivit DNA.

Pentru ca magistraţii învestiţi cu soluţionarea unui dosar al Curţii de Apel Ploieşti să admită o contestaţie în anulare, să desfiinţeze hotărârea iniţială, de condamnare a denunţătorului şi să pronunţe o hotărâre de achitare a acestuia, inculpata a promis că va interveni pe lângă aceştia în schimbul unei sume de bani. Denunţătorul fusese condamnat anterior la pedeapsa de trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală inculpatei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Urmând ca aceasta să fie prezentată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore, la data de 28 februarie 2012.

Din 2009 David Maria era magistrat la instanţa supremă, după ce a fost judecător în Târgovişte, şi a promovat la Curtea de Apel Ploieşti, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-07

TAGURI: Maria_David, ICCJ, DNA, judecător, mită, arestareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image