2019-01-20 20:07


Judecătoria Sectorului 5 a trimis dosarul lui Traian Băsescu privind răpirea jurnaliștilor în Irak la ÎCCJ

 |  13:08
Judecătoria Sectorului 5 a trimis dosarul lui Traian Băsescu privind răpirea jurnaliștilor în Irak la ÎCCJ

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au decis, joi, că nu este de competența acestei instanțe să judece cererea Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva lui Traian Băsescu în legătură cu răpirea jurnaliștilor români în Irak. Judecătoria Sectorului 5 și-a declinat astfel competența şi a trimis dosarul la ICCJ.

"Admite excepția necompetenței personale a Judecătoriei Sectorului 5 București invocată de instanță din oficiu. În baza art. 50 N. C.p.p. rap. la art. 40 și art. 48 alin. 1 lit. a C.p.p. declină competența de soluționare a cererii de redeschidere a urmăririi penale formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 1543/P/2009, în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secția penală. În baza art. 275 al.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă", se arată în decizia instanței.

Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele de atunci al PDL, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.

În plângerea penală, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, și anume, că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.

Ciprian Nastasiu susţinea că autoritățile de la București au trimis la Bagdad, prin intermediul SIE și cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12-13 milioane de euro, însă răpitorii au primit doar 9 milioane de euro.

Acesta îl acuza pe Traian Băsescu că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak și suma reală plătită răpitorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: judecatorie, sector, 5, trimite, dosar, traian, basescu, rapire, jurnalist, irak, iccj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
28 Mai 2015

Da de ce nu citeste Vadim Tudor si alte carti.....de exemplu "Marea Spovedanie" a lui Sima...unde spune foarte clar s-au furat bani grei de tot...banii aia din rapirea jurnalistilor erau nimica toata fata de miliardele de euro furate de mafiotii lui Sima si pana la urma nici nu e nevoie de reclamatiile facute de unul sau de altul...dosarele exista dar nu se "PRIORITIZEAZA"/////CE-MI PLACE CUVANTUL ASTA SCOS DE KOVESI....ADICA INGROPAREA/DEZGROPAREA DOSARELOR ARE CA EXPLICATIE PRIORITIZAREA....FACUTA DE CINE ANUME...VREM SI NOI SA AFLAM CARE E PRIORITIZATORUL-PAPUSAR...CARE FACE JONGLERII PE SARMA....SE PRESUPUNE CA JUSTITIA ESTE INDEPENDENTA(oare e adevarat???)......EXACT ASTA M-A DERANJAT SI PE MINE CU ANI IN URMA.....CUM MAMA DREAQULUI DISPAR DOSARE IMPORTANTE FARA URMA...SAU LE VINE RANDUL DOAR CAND VREA CINEVA...SEAMANA DE NU SE POATE CU IMPLICAREA UNOR ANUMITE SERVICII IN "CAMPUL TACTIC"...SARPELE CU OKELARI SASAIE DE 25DE ANI SI NIMENI NU VREA SA-L BAGE IN BORCANUL CU FORMOL...CA NU-I INCAPE COADA
PARADISUL CRACILOR
28 Mai 2015

Marijuanjane si Udrea se tavalea cu araboi . Ele stiu toata povestea . Si-a batut joc de securitate , curvele .
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
30 Mai 2015

Chiorule te circumscrie araboi tai . Nu o sa ai ce mai beli .
Random imageUltimele stiri

loading...