2019-01-20 13:12


Judecătorii au menţinut sechestrul asupra averii lui Mircea Moloţ, preşedintele suspendat al CJ Hunedoara

 |  09:47
Judecătorii au menţinut sechestrul asupra averii lui Mircea Moloţ, preşedintele suspendat al CJ Hunedoara

Judecătorii Tribunalului Hunedoara au menţinut sechestrul asupra averii preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ. De asemenea, magistraţii au dispus ridicarea măsurii asiguratorii asupra apartamentului în care stă vicepreşedintele suspendat al CJ Tiberiu Balint, cercetat în acelaşi dosar de corupţie.

Judecătorii Tribunalului Hunedoara au respins plângerea depusă de Mircea Moloţ împotriva sechestrului asigurator dispus pe averea sa de către procurorii DNA.

Conform informaţiilor publicate, sâmbătă, pe portalul instanţelor de judecată, instanţa "a respins plângerea formulată de petent" şi l-a obligat la plata unei sume de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Judecătorii au admis, însă, o excepţie de neconstituţionalitate formulată de Mircea Moloţ, urmând să fie sesizată CCR.

Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secret de stat.

Potrivit informaţiilor publice publicate pe portalul instanţelor de judecată şi vicepreşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, în acelaşi dosar cu Moloţ, a cerut instanţei ridicarea sechestrului.

Magistraţii au aprobat în cazul său scoaterea de sub măsura asiguratorie doar a apartamentului în care locuieşte Balint.

“Admite în parte plângerea, dispune ridicarea sechestrului doar cu privire la imobilul situat in Deva (…) Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului”, se arată pe portalul instanţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-16

TAGURI: judecator, mentine, sechestru, avere, mircea, molot, presedinte, suspendat, cj, hunedoara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HOTI PESTE TOT ?
16 Mai 2015

INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR Călători – 1.539.435.720 lei datorii ! "Prin impunerea lui Alexandru Petrescu, vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, in prezent dirijorul trenurilor de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara , acum sub control judiciar pentru santaj , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile "in totalitate legale" de la CFR Calatori - Carmen Maria Popescu. Rusine sa va fie !!!
Random imageUltimele stiri

loading...