2018-11-18 21:06


Judecătorii ÎCCJ au spulberat speranțele miliardarului Puiu POPOVICIU. Vezi ce îl așteaptă când va fi extrădat din Marea Britanie

 |  10:37
Judecătorii ÎCCJ au spulberat speranțele miliardarului Puiu POPOVICIU. Vezi ce îl așteaptă când va fi extrădat din Marea Britanie

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins vineri, ca neîntemeiată, contestația depusă de omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu prin care acesta solicita anularea condamnării de 7 ani închisoare primită în dosarul "Băneasa".

Pe 3 august, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". În același dosar, au mai fost condamnați Cornel Șerban (fostul șef DGIPI) - 2 ani și 6 luni cu executare, Ioan Nicolae Alecu (rectorul USAMV București) - 6 ani de închisoare cu executare, Petru Pitcovici (fost șef în Direcția Generală Anticorupție din MAI) - 2 ani cu suspendare, Ștefan Diaconescu - 5 ani cu executare și Andrei Mihai Bejenaru - 6 ani cu executare, informează Agerpres.

Puiu Popoviciu a părăsit România înainte ca instanța supremă să dea sentința în acest dosar, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autoritățile române încearcă să îl extrădeze.

Omul de afaceri a fost reținut la Londra, pe 14 august, însă a fost eliberat în schimbul unei cauțiuni de 200.000 de lire.

Potrivit DNA, în perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu.

"Ca urmare a eliberării titlului de proprietate pe suprafața de 224 ha, a fost cauzat statului un prejudiciu de 335.387.260 lei. Prejudiciul cauzat USAMV București se ridică la suma de 619.472.218 lei și se compune din valoarea terenurilor aportate prin subevaluare la capitalul social al SC Băneasa Investments SA și din scoaterea din societate a sumelor de bani care fuseseră aportate la capitalul social, lipsind societatea de capital de lucru", mai spuneau procurorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-18

TAGURI: puiu popoviciu, dna, iccj, recurs, baneasa, inchisoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...