2018-10-16 09:19


Kovesi anunță ce se va întâmpla cu cărțile scrise după gratii

 |  22:12
Kovesi anunță ce se va întâmpla cu cărțile scrise după gratii

Laura Codruța Kovesi se arată îngrijorată de fenomenul care a luat amploare după gratii: deținuții descoperă subit că sunt scriitori prolifici. Șefa DNA a declarat că se lucreaza deja la limitarea acestei posibilitati de reducere a pedepsei.

"E un fenomen ingrijorator mai ales ca se manifesta cu preponderenta in cazul DNA. Am sesizat Ministerul Justitiei si CSM, si am cerut modificarea acestei legi.

Ni s-a parut foarte ciudat ca doar cei anchetati de DNA sunt foarte prolifici cand ajung in penitenciar (...) Nu in toate cazurile lucrarile au caracter stiintific. Ma bucur ca CSM si-a insusit propunerea noastra, a transmis-o la Ministerul Justitiei, unde e un grup de lucru care incearca modificarea sau adoptarea unui regulament privind reducerea pedepsei.

E important ca aceasta modalitate sa fie limitata pe viitor. Cei care au veleitati stiintifice pot sa faca acest lucru si in libertate. Problema este verificarea acestor lucrari si carti.

In prezent, nimeni nu verifica daca detinutul a avut timp sa scrie efectiv acea lucrar sau daca nu cumva aceste carti scrise au fost trimise integral de o alta persoana", a declarat Laura Codruta Kovesi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-10

TAGURI: carti, kovesi, inchisoare, lucrari stiintifice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...