2019-03-26 00:22


KOVESI, despre acțiunea disciplinară demarată de Inspecția JUDICIARĂ: „Nu demisionez pentru ceva ce nu am făcut!”

 |  14:12
KOVESI, despre acțiunea disciplinară demarată de Inspecția JUDICIARĂ: „Nu demisionez pentru ceva ce nu am făcut!”

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, referitor la acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară, că totul a început ''întâmplător'', anul trecut, odată cu atacurile asupra justiţiei, arătând că, în opinia sa, nu trebuie să demisioneze.

"Lucrez în procuratură de peste 22 de ani şi în aceşti 22 de ani nu am avut niciodată o cercetare disciplinară sau o acţiune disciplinară. În mod cu totul întâmplător, anul trecut, când au început atacurile asupra justiţiei, când IJ a dat un comunicat de presă în care susţinea modificările la Legile Justiţiei propuse la acea vreme de ministrul Justiţiei, au început, în mod cu totul întâmplător, mai multe sesizări din oficiu ale IJ. Cred că sunt peste 15 sau 16. Deci, este foarte dificil de comentat. Dar ce pot să vă spun categoric, că în această cercetare disciplinară, care vizează o înregistrare care a fost distribuită publicului în luna iunie anul trecut, s-a făcut un raport de constatare, o expertiză criminalistică în care s-a stabilit că înregistrarea nu este originală, că înregistrarea a suferit editări. Au fost audiaţi toţi colegii participanţi la şedinţă. O să-mi fac apărarea în cadrul Secţiei pentru procurori şi o să vedem ce se întâmpla cu aceste acţiuni disciplinare", a declarat şefa DNA. Kovesi a negat că procurorii s-ar fi plâns că ar avea un comportament abuziv. "Dimpotrivă, am fost şase ani procuror general al României, am fost aproape patru ani procuror-şef al DNA. Niciodată în cei 22 de ani de procuratură nu am fost acuzată că aş fi avut un comportament nepotrivit în relaţiile cu colegii. Am ţinut mii de şedinţe ca şef al instituţiilor, am participat la şedinţe ca procuror cu funcţie de execuţie. Niciodată nu am fost acuzată de aşa ceva. Doar acum, în mod cu totul întâmplător, când sunt aceste atacuri, când există acest asalt asupra justiţiei, am fost acuzată că aş fi făcut afirmaţii pe un ton autoritar în cadrul şedinţei", a spus procurorul-şef.

„O să-mi fac apărările în faţa Secţiei de procurori!”

Ea a precizat că la dosar au fost depuse documente - raportul de constatare, expertiza şi declaraţiile tuturor procurorilor care au fost prezenţi la şedinţă. "Îmi e foarte greu să anticipez cât va dura această judecată. Speţa este una foarte simplă, probele sunt foarte clare şi evidente. O să-mi fac apărările în faţa Secţiei de procurori, aşa cum am făcut-o şi atunci când a fost controlul de fond desfăşurat de IJ. Nu consider că trebuie să demisionez pentru ceva ce nu am făcut. Din primul moment în care acea înregistrare a fost difuzată am spus că nu este o înregistrare originală, că a fost editată, că au fost făcute juxtapuneri, că anumite afirmaţii nu le-am făcut niciodată, că anumite cuvinte nu fac parte din vocabularul meu indiferent dacă sunt la serviciu sau sunt acasă, aspecte care au fost confirmate şi de expertize şi de declaraţiile colegilor prezenţi la şedinţă", a mai spus Kovesi. În 12 ianuarie, Inspecţia Judiciară a anunţat că a exercitat acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi Marius Constantin Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru săvârşirea unor abateri. Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea celor doi magistraţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-29

TAGURI: dna, kovesi, inspectia judiciara, csm, actiune disciplinara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
29 Ian 2018

DAR PTR CE AI FACUT ...ILEGAL...DEMISIONEZI ??? SICTIR PLAGIATOAREO !!!!
PLAGIATOARE DE 2 BANI SI MINCI
29 Ian 2018

Vai de capul tau plagiatoareo de 2 bani Ai facut si faci tu cu MOS Augustin politie politica la greu Ai dosit dosarele care te atingeau pe tine ,pe fostul tau sot care a daramat autostrada corupt fiind si neamurile tale Justitia trebue sa fie pentru toti nu doar pentru adversarii tai plagiatoare mincinoasa Dar cu SRIul cum este O faci pe proasta asa i Lumea nu este proasta tanteo plagiatoare de 2 bani!
JUSTICE
30 Ian 2018

Marsh postacilor cu tot guvernul vostru corupt si parlamentul de asemenea. Nu o dati jos pe Kovesi, nici pe Johannis, nici pe Lazar.
@JUSTICE
30 Ian 2018

PUTI A SECURIST!
FELICITARI KOVESI.
30 Ian 2018

Acesti postaci care sunt inpotriva lui Kovesi ori sunt si ei penali sau sunt rude cu gunoaie pesediste care au probleme cu legea.
ANONIM
31 Ian 2018

Nu demisionezi pt ca ai proptele in exterior unde cotizezi cu o parte din banii stransi de la cei anchetati, bani care iti intra tie si altora in buzunar, iar nu la buget
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...