2019-02-21 13:57


KOVESI, despre acţiunile la purtător: DNA poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare

 |  14:48
KOVESI, despre acţiunile la purtător: DNA poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA) Laura Kovesi, a declarat într-un interviu pentru Ziare.com, întrebată despre acţiunile la purtător - formă în care, potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, Liviu Dragnea ar controla firma Tel Drum - că DNA poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare. Ea a mai precizat că a existat un dosar care a avut ca obiect firma Tel Drum, care a fost clasat în 2010, în timpul mandatului lui Daniel Morar.

Şefa DNA a precizat că firmele care au acţiuni la purtător nu ridică o problema deosebită la nivelul investigaţiei procurorilor.

„Putem verifica multe, problema este că informaţiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigaţii financiare, despre conturi, despre active, despre acţiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe. (...) Putem verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare”, a declarat Kovesi.

Întrebată dacă a mai existat o anchetă privind firma Tel Drum, şefa DNA  a arătat că direcţia a clasat un dosar privind societatea Tel Drum în 2010, dar nu a dorit să precizeze dacă această cauză avea legătură cu Liviu Dragnea. 

„A existat un dosar Tel Drum soluţionat în 2010 cu o soluţie de netrimitere în judecată (...) Nu am citit în mod special acel dosar (...) Nu pot să vă confirm sau să va infirm dacă avea legătură cu Liviu Dragnea”, a mai arătat Laura Kovesi.

Ea a subliniat că procurorii nu anchetează modul de dobândire a averilor, acest lucru revenind Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), ci dacă acestea au fost obţinute în urma unor fapte de corupţie.

„Când vorbim de averi, să nu uităm că există şi alte instituţii care trebuie să verifice acest lucru, mă refer la ANI. DNA nu investighează modul în care o persoană dobândeşte o avere sau cum îşi gestionează averea. Noi investigăm dacă există fapte de corupţie legate de felul în care şi-a dobândit averea sau modul în care şi-o gestionează, modul în care îşi exercită funcţia publică”, a arătat Kovesi pentru ziare.com Procurorul şef al DNA a mai ţinut să precizeze că Direcţia nu are prestabilite „ţinte” dintre oamenii politici, ci doar fapte care ţin de lupta anticorupţie.

„Noi investigăm fapte care sunt date în competenţa noastră. Simplul fapt că o persoană deţine o anumită funcţie sau are o avere nu înseamnă că trebuie să deschidem o investigaţie. Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte”, a mai precizat Kovesi, potrivit News.ro.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins, la începutul acestei săptămâni, informaţiile prezentate de Rise Project privind legăturile sale cu firma Tel Drum, afirmând că nu are acţiuni la purtător şi nici nu se află "în spatele" ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise şi în cazul cărora a fost dispusă neînceperea urmăririi penale.

Rise Project a publicat un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-16

TAGURI: kovesi, actiuni la purtator, dragnea, dna, bani, circuite financiare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
16 Iul 2017

in cazul asta KOVESI mi-am schimbat parerea//DECI VOI ATI STIUT PERMANENT DE SPAGILE DE LA ALRO....CA VENEAU DIRECT LA COTROCENI CU ANUMITE PERSOANE...DE LA VALCOV...DE LA COCOS....DE LA DELTA ACM ...DE LA TEHNOLOGICA RADION........ATI STIUT DE FAPTUL CA PROCUROAREA HAINEALA ERA COMPLICE CU BERCEA MONDIALAUL SI MIRCEA BASESCU?>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>INSEAMNA CA STII SI CINE SUNT SPP-ISTII CARE AU ASASINAT AMBASADORUL AMERICAN DE LA BENGHAZI...........SA TE FUT IN GURA DE IMPUTITA O SA TE DUCI DRACULUI DACA NU-I ARESTEZI ImEDIAT INSEMNA CA ESTI COMPLICE 100%...............TIC TAC MARE ATENTIE..........TE JOCI CU FOCUL OBSERV
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
16 Iul 2017

ori stii de toate spagile si te faci ca ploua.....ORI MINTI SI NU STII DE ELE...dar in orice varianta esti raspunzatore de faptul ca SPP-istii care carau geamantanele de spaga stau liberi si fac tot felul de alte porcarii
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
16 Iul 2017

de exemplu SPP-istul sTELIAN GHEORGHE DIN CRAIOVA
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
16 Iul 2017

daca va faceati treaba nu se ajungea aici lasati liberi toti TERORISTII IN UNIFORMELE STATULUI
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
17 Iul 2017

Aud ceva reactii???TI-A MANCAT PISICA LIMBA???????????
@HAZNA....
17 Iul 2017

BRAVOOOO!!!! Îmi place că ÎN SFÂRȘIT te vindeci de ipocrita asta! Credeam, la cât de isteț ești, că te-ai prostit la cap...tot îi dădeai în sus și-n jos cu amețita asta, cu limbaj de lemn!
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
17 Iul 2017

cred ca i-a expirat valabilitatea lui KOVESI...sa se dea la o parte sa vina ALTCINEVA fara TINICHELE DE COADA........pentru ca PISICA CU CLOPOTEI SI CONSERVE DE COADA NU ARE CUM SA PRINDA SOARECI,FACE DOAR GALAGIE SI MANANCA BANII STATULUI DEGEABA......DAR SI HAINEALA TREBUIE ANCHETATA LA SANGE PENTRU COMPLICITATEA CU TERORISTII DIN SPP-CRAIOVA SI BERCEA MONDIALUL-COCOS-UDREA-BASESCU CONCLUZIE>>>>>>>>>>>ALT PROCUROR LA D-N_A.................BASTA..............GAME OVER........SIKTIR KOVESI...MARS AFARA.............DU-TE LA BELGRAD SI FA-TI LUNA DE MIERE CU GHITA
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...